default-image

«Το Πάθος μέσα μας» - Άλλαξε ο χώρος της εκδήλωσης

Πολιτισμός
«Το Πάθος μέσα μας» - Άλλαξε ο χώρος της εκδήλωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Πέμπτη,13 Σεπ 2018, 20:30
Αίθουσα "Μανόλης Καρέλλης", Ανδρόγεω
Αργεντίνικη κιθάρα και κρητική λύρα εμπνέουν «Το Πάθος μέσα μας»

Μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει το λατινοαμερικάνικο μπρίο με τα κρητικά ακούσματα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Με κεντρικό τίτλο «Το Πάθος μέσα μας» η παράσταση φέρνει στην ίδια σκηνή την Αργεντινή, την Κρήτη και την Κύπρο.

Η παράσταση πραγματοποιείται την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω. στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο.

Βιβιάννα Γιαννάκη και Mariano Gil

Η Ελληνοκυπριακής καταγωγής Βιβιάννα Γιαννάκη και ο Ιταλοαργεντίνος Mariano Gil άρχισαν τη συνεργασία τους στο ρεσιτάλ Pasiones Cruzadas, που έγινε το 2017 στο Buenos Aires, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας. Από τότε, έκαναν πολλές εμφανίσεις μαζί στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Απόψε μαζί τους θα είναι και ο δικός μας Ζαχαρίας Σπυριδάκης, με τη λύρα του.

Αποτελεί πράγματι έκπληξη ο τρόπος που αυτά τα παιδιά καταφέρνουν να συνδυάσουν την εξαίρετη φωνή της Βιβιάνας με τον παλμό της Αργεντίνικης κιθάρας του Mariano και τους ήχους της κρητικής λύρας του Ζαχαρία Σπυριδάκη. Επιτυγχάνουν απόλυτα αυτό που θα μπορούσε κανείς να ονομάσει «μουσική συναίρεση», και το επιτυγχάνουν γιατί καταθέτουν όλο το πάθος που έχουν μέσα τους.

Μεσαιωνικά κυπριακά τραγούδια, αργεντίνικο τάγκο και κρητικά, μα και μουσικές νεώτερων συνθετών όπως ο Piazzola, ο Mariano Gil και άλλοι, σε μια «συμφωνία με πάθος» από τρεις καλλιτέχνες άξιους να συνταιριάζουν μουσικές κουλτούρες και ρεύματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News