Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

Κυνηγούν μετανάστες ή φαντάσματα στην «Αριζόνα»;

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018, 8:30 μμ, Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις

Στα όρια του κόσμου μας ταξιδεύει η παράσταση «Αριζόνα»

Οι πρωταγωνιστές του έργου κυνηγούν μετανάστες στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού και μας καλούν σε ένα υπαρξιακό ταξίδι αυτογνωσίας και περίσκεψης του περιβάλλοντος χώρου.

Το θεατρικό έργο «Arizona» ανεβαίνει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις στις 20:30 με δωρεάν είσοδο.

 

Who is who

Ο Juan Carlos Rubio σπούδασε θέατρο στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου και Χορού της Μαδρίτης. Ο ίδιος δηλώνει ηθοποιός, αλλά η επιτυχία των πολλών θεατρικών έργων που έχει συγγράψει, μαρτυρούν ασφαλώς ότι είναι γενικότερα ένας ταλαντούχος άνθρωπος του θεάτρου.

Η Μαρία Χατζηεμμανουήλ είναι φιλόλογος, θεατρολόγος και μεταφράστρια θεατρικών έργων, με πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό της. Και το Θεατροδρόμιο είναι μια ομάδα επαγγελματιών ηθοποιών, γνωστή σε όλους μας, αφού ζει και δημιουργεί στο Ηράκλειο.

Το κείμενο του Juan Carlos, η μεστή μετάφραση της Μαρίας, το ταλέντο του Χρόνη Σαπουντζάκη και της Ιωάννας Σταμούλη στα χέρια της σκηνοθέτιδας Κατερίνας Ζουρίδη, καθώς και τα κοστούμια του Πέτρου Φαρσαράκη, οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί παρά να συγκινήσει τον θεατή.

Άλλωστε το θέμα του έργου ενέχει από μόνο του μια φόρτιση. Κυνηγώντας τον εχθρό που νομίζουμε ότι βρίσκεται «έξω από εμάς», διαφαίνεται απρόβλεπτη η αφορμή να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα βρίσκεται εντός μας.

Οι ήρωες του έργου, ο Τζώρτζ και η Μάργκαρετ συμμετέχουν σε ένα κρατικό πρόγραμμα και κυνηγούν στα σύνορα Η.Π.Α και Μεξικού μετανάστες. Άραγε αυτά είναι πράγματι τα σύνορα που οφείλουν να διαφυλάξουν;

Το Αrizona βραβεύθηκε το 2006 με το βραβείο Fatex και έλαβε τιμητική διάκριση από τα βραβεία Lope de Vega. Το έργο ανέβηκε με επιτυχία το 2009 στη Θεσσαλονίκη, από την ομάδα Ούγκα Κλάρα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή και το 2017 στην Κύπρο, στην Πράσινη Γραμμή, στα πλαίσια του φεστιβάλ Κύπρια 2017.

 

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Juan Carlos Rubio

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ζουρίδη

Σκηνικά - κοστούμια: Πέτρος Φαρσαράκης

               

Παίζουν:

Χρόνης Σαπουντζάκης

Ιωάννα Σταμούλη

 

Σχόλια