Στο Ρέθυμνο ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με δύο κορυφαίους καλλιτέχνες της Κρήτης

Πολιτισμός
Στο Ρέθυμνο ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με δύο κορυφαίους καλλιτέχνες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Δευτέρα,10 Σεπ 2018, 21:00
Θέατρο Μυθωδία, Γεράνι Ρεθύμνου
Με την Ερωφίλη και τον Βασίλη Γισδάκη εμφανίζεται ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Δύο καταξιωμένοι ερμηνευτές, η Ερωφίλη και ο Βασίλης Γισδάκης, ενώνουν τις φωνές τους για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με όσα τραγούδια έχουν αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όσα τους ενώνουν, και προσκαλούν επί σκηνής έναν ξεχωριστό καλλιτέχνη, από τους σημαντικότερους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο “Μυθωδία”, στο Γεράνι Ρεθύμνου.

Η Ερωφίλη, με την αξιόλογη παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό τραγούδι, τόσο μέσα από την προσωπική της δισκογραφία όσο και με το αγαπημένο στο κοινό “Τρίφωνο”, και ο Βασίλης Γισδάκης που έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ξεκινώντας ως ερμηνευτής-συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι, θα μας παρουσιάσουν τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Σ. Κραουνάκη, Θ. Μικρούτσικου και νεότερων τραγουδοποιών, σε ποίηση Ν. Γκάτσου, Οδ. Ελύτη, Μ. Ελευθερίου και Λ. Νικολακοπούλου, καθώς και τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με το μοναδικό εκλεκτό μουσικό του γούστο, με έναν πιο ακουστικό ήχο σ’ αυτήν την παράσταση, θα μας παρουσιάσει τραγούδια από τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Άλλαξαν πολλά”, μαζί με τις διαχρονικές επιτυχίες του.

Άλλοτε χαμηλόφωνα, άλλοτε δυναμικά, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί μάς παρουσιάζουν και μας παρασύρουν στη μαγεία που δίνει η ερμηνεία της μουσικής και των στίχων, απλά και αληθινά με δύο σπουδαίους μουσικούς συνοδοιπόρους, τον συνθέτη Κώστα Γιαννάκη στο πιάνο και τον σολίστα Βασίλη Ραψανιώτη στο βιολί.

Η γενική είσοδος είναι 13 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News