Ζητούν θωράκιση των χώρων πολιτισμού από τις φυσικές καταστροφές

Πολιτισμός
Ζητούν θωράκιση των χώρων πολιτισμού από τις φυσικές καταστροφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναγκαίο ένας επί της ουσίας σχεδιασμός για την προστασία των Μουσείων από φυσικές καταστροφές

Την ώρα που η πολιτική προστασία μετά τις πυρκαγιές στο Μάτι βρίσκεται στο επίκεντρο, μια άλλη παράμετρος που αφορά την προστασία από φυσικές και όχι μόνο καταστροφές ήρθε στην επιφάνεια, στη διάρκεια ημερίδας στο Ηράκλειο.

Αφορά την προστασία των πολιτιστικών ιδρυμάτων, όπως μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, που επιβάλλεται όπως επισημάνθηκε να προστατευτούν σε μια βάση διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πυρκαγιές και σεισμοί, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καταστροφές που έχουν μέχρι σήμερα απειλήσει μνημεία του πολιτισμού σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Αμερικανοί επιστήμονες μετά από πρωτοβουλία του Μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης» βρέθηκαν στο Ηράκλειο εξηγώντας πως μπορεί μια τέτοια προστασία να στηθεί και πώς η πρόληψη αλλά και η συνεργασία μεταξύ των φορέων λειτουργεί σαν ασπίδα υπεράσπισης του πολιτιστικού πλούτου.

Πάντως αν και αρκετές φορές μέχρι σήμερα και στην Κρήτη έχουν απειληθεί μνημεία και η αντιμετώπιση ήταν κάτι περισσότερο από αποτελεσματική όπως εξήγησαν στελέχη της πυροσβεστικής, χρειάζονται ακόμη σημαντικά βήματα εξέλιξης προκειμένου η προστασία των μνημείων και των πολιτιστικών θησαυρών του τόπου να είναι διασφαλισμένη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News