Πολιτισμός

Συναυλία

«Φιλόπατρις» με τον ταλαντούχο Δημήτρη Ζαϊμάκη

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, 8:30 μμ, Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις

Έτοιμος να μαγέψει το Ηρακλειώτικο κοινό για ακόμη μία φορά ο ταλαντούχος Δημήτρης Ζαϊμάκης.

Με τη μουσική παράσταση «Φιλόπατρις» του Δημήτρη Ζαϊμάκη, συνεχίζεται την Παρασκευή 31 Αυγούστου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Δημήτρης Ζαϊμάκης, ο τόπος που φόρτωσε στις αποσκευές του όταν ταξίδευε στην Αμερική και αλλού, ο τόπος που γι΄ αυτόν σημαίνει Πατρίδα, αποτελεί για τον συνθέτη την αφορμή, για να εμπνευσθεί τη συναυλία με τον τίτλο «Φιλόπατρις».

Μέσα από τις αναμνήσεις του γίνεται «ταξιδιώτης στον χρόνο» και ανακαλεί μνήμες ανθρώπων - ηρώων της πόλης του, ανθρώπων μιας καθημερινής ζωής δύσκολης, ανθρώπων που με την παρουσία τους στοίχειωσαν τους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης του.

Το Ηράκλειο και οι άνθρωποι του, οι αφανείς εκείνοι που συνθέτουν ένα άλλο ψηφιδωτό το οποίο διόλου δεν έχει να κάμει με τα σπουδαία και τα κατεστημένα, αλλά είναι σημαντικό, γιατί καταγεγραμμένο ως μνήμη, διεκδικεί μέρος της ιστορίας.

Μια αναδρομή στη ζωή αυτής της πόλης, και όχι μόνον, στην ουσία μια αναδρομή στη ζωή του συνθέτη, μια τιμή, αφιερωμένη σεμνά και ταπεινά από τον συνθέτη, στη γενέτειρα του, είναι η σημερινή συναυλία.


Φιλόπατρις
Ζαϊμάκης Δημήτρης
Παρασκευή 31.08.2018
Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις. Ώρα 20:30
Είσοδος δωρεάν
Σύνθεση, ερμηνεία και εναρμόνιση: Δημήτρης Ζαϊμάκης
Ερμηνεία:
Ανδρική φωνή - Κωνσταντίνος Ρασιδάκης
Γυναικεία φωνή - Θεανώ Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια