Πολιτισμός

Χορός

«Η Τελετή της Άνοιξης» του Farid El-Atrache για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Ηράκλειο

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018, 9:30 μμ, Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Με την «Τελετή της Άνοιξης» συνεχίζεται την Τετάρτη 29 Αυγούστου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»

Ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι, συνταιριασμένο τέλεια με τις κινήσεις ενός εκπληκτικού χορευτικού συγκροτήματος, θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί». 

Πρόκειται για τη μουσική σύνθεση «Η Τελετή της Άνοιξης» του Farid El-Atrache, με τις χορεύτριες του συνόλου «Orly Portal».

Ο Farid El-Atrache γεννήθηκε το 1910 στην Αίγυπτο και απεβίωσε το 1974 στον Λίβανο. Ήταν συνθέτης, τραγουδιστής, βιρτουόζος του ούτι και ηθοποιός. Καταγόμενος από γενιά Εμίρηδων, είχε από μικρός μόνον μια επιθυμία στη ζωή του - να γίνει συνθέτης. Τα πρώτα μαθήματα μουσικής τα πήρε στο Κονσερβατουάρ στο Κάιρο, όπου είχε μετοικήσει η οικογένεια του. Νωρίς άρχισε να διακρίνεται για το ταλέντο του. Με τον Mohamed Abdel Wahab και την Oum Kalhtsoum, καθιέρωσαν τη νέα αντίληψη στην Αραβική Μουσική. Κυρίως όμως ο Farid El-Atrache υπήρξε εκείνος που έκαμε γνωστή την Αραβική Μουσική σε όλον τον δυτικό κόσμο. Οι συνθέσεις του παίζονται σήμερα ακόμα, από τη Ρωσία ως την Αμερική και φυσικά σε όλη την Ευρώπη.

Η Orly Portal με καταγωγή από το Μαρόκο, είναι η χορογράφος του ομώνυμου συγκροτήματος από το Ισραήλ. Οι χορογραφίες της και η μουσική που επιλέγει έχουν εμφανείς επιδράσεις από τον αραβικό πολιτισμό. Εκτός από τη χορογραφία και τον χορό της, στην παράταση θα μας χαρίσει και δύο τραγούδια, με την υπέροχη φωνή της. Τα μέλη του μπαλέτου Orly Portal, καταφέρνουν να συνδυάσουν με τρόπο μοναδικό τη μελωδία και τον ρυθμό, με την κίνηση.

Η Τελετή της Άνοιξης

Μουσική: Farid El-Atrache

Χορογραφία: Orly Portal

Orly Portal: Snunit Baraban, Moran Zilberbeg, Alexandra Shmurak.

Κοστούμια: Anna Krushcheva

Φωτισμός: Amir Castro

Show manager: Karin Lederman

Τετάρτη 29.08.2018

Kηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις. Ώρα 20:30

Είσοδος δωρεάν

 

Σχόλια