Πολιτισμός

Μικρασιάτες απ’ όλη την Κρήτη σε μία βραδιά γεμάτη μουσικές

Για πρώτη φορά το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η 1η Παγκρήτια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων, στο Στάδιο Ελευθερίας (Κόρακα), στο Ηράκλειο.

Για πρώτη φορά Μικρασιατικοί Σύλλογοι από όλη την Κρήτη θα βρεθούν μαζί σε μια βραδιά γεμάτη με μουσικές, τραγούδια και χορούς από τις Αλησμόνητες Πατρίδες μας.

Μια μουσική εκδήλωση πλαισιωμένη από τις χορωδίες και τα χορευτικά των μικρασιατικών συλλόγων της Κρήτης. Μια γιορτή Πολιτισμού και Μνήμης της λατρεμένης και αλησμόνητης πατρίδας των γονιών και παππούδων μας, της Μικράς Ασίας, που μπορεί να τη χάσαμε αλλά ποτέ δεν θα λησμονήσουμε.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

  • Πατινάδα-καντάδα, από τις χορωδίες και τα μέλη όλων των συμμετεχόντων, υπό τη συνοδεία εγχόρδων μουσικών οργάνων, που ξεκινά στις 19,00, από την Λεωφόρο Ν. Πλαστήρα, στο ύψος του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και θα φτάνει έως και το Στάδιο Ελευθερίας με την είσοδο των συμμετεχόντων συλλόγων.
  • Απόδοση μικρασιάτικων τραγουδιών από τις χορωδίες των συλλόγων (οι χορωδίες συνοδεύονται από τις ορχήστρες τους, αντίστοιχα).
  • Παρουσίαση παραδοσιακών μικρασιάτικων χορών, από τις χορευτικές ομάδες των συλλόγων, με παραδοσιακές ενδυμασίες Μικράς Ασίας, συνοδεία μουσικού σχήματος.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης «ο Άγιος Πολύκαρπος» και ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού  Ηρακλείου, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ).

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα επιμεληθεί η Αναστασία Μπιτζιλέου και ο Στέλιος Ζερβός, μιας και η καταγωγή τους είναι από τη Μικρά Ασία. 

Το χώρο παραχώρησε δωρεάν το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σχόλια