Πολιτισμός

Η πρώτη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στην Κρήτη υπό το φως του φεγγαριού

Στον Αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού Ανακτόρου Μαλίων, με ελεύθερη είσοδο, θα απολαύσετε μία μοναδική συναυλία.

Η πρώτη μουσική συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στην Κρήτη θα δοθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, στον Αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού Ανακτόρου Μαλίων.

Είναι μια εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χερσονήσου, η Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με την Χορωδία Μαλίων.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον πολιτισμό μας και σε χώρους με ιδιαίτερη ιστορική αξία και ευρύτερη σημασία, τα γεγονότα του πολιτισμού αποκτούν μεγαλύτερη διάσταση. Τόσο για τον πολιτισμό μας όσο και για την προβολή της Κρήτης και της χώρας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.

«Χαιρόμαστε παρά πολύ που θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά τη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη για πρώτη φορά στην Κρήτη στον υπέροχο χώρο του μινωικού ανακτόρου των Μαλίων. Αυτό έρχεται σε συνέχεια μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που κάνουμε, προσπαθώντας να έχουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο», τόνισε ο Ευθύμιος Μουντράκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου, δίνοντας συγχαρητήρια και στην χορωδία Μαλίων και το χοράρχη Νίκο Αντωνακάκη που μετέχουν ενεργά στη συναυλία.

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου σε θέματα πολιτισμού Νικηφόρος Λαμπρινός υπογράμμισε πως «ο χώρος των Μαλίων ως ξεχωριστό ιστορικό και πολιτιστικό τοπόσημο εκπέμπει μια ιδιαίτερη φόρτιση και ενέργεια και με την φεγγαροβραδιά θα δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που θα προσφέρει ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι σε όσους το παρακολουθήσουν», δήλωσε.

Η συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη έχει τίτλο «Τη ζωή μου ξετυλίγω» και θα γίνει με τη συμμετοχή της χορωδίας Μαλίων υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αντωνικάκη. Κατά την βραδιά της συναυλίας, ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 21:00 έως τη λήξη της εκδήλωσης, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πρόκειται για μια μεγάλη συναυλία που ξετυλίγει την ως εδώ πορεία του συνθέτη, με γνωστές αγαπημένες επιτυχίες του, παιγμένες με λίγο καινούργιο και απρόβλεπτο τρόπο, και, βέβαια, κάποια νέα κομμάτια από την επόμενη δισκογραφική δουλειά του, που θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα. Μια βραδιά μουσικής, χαρισμένη σε όσα γίναν, μείναν αλλά και έρχονται.

«Είναι, ειλικρινά, μεγάλη η χαρά μου που θα βρεθώ ξανά «μπροστά στον κόσμο». Τώρα, φαίνεται, είναι η στιγμή, που εγώ νωρίτερα περίμενα. Χαίρομαι που θα δω αγαπημένα, αν και «άγνωστα» πρόσωπα, γιατί ξέρω πια τι σημαίνει η μουσική μου για σας, αλλά ξέρετε κι εσείς τι σημαίνει η αγάπη και η υποστήριξή σας, για μένα», τονίζει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Μαζί του συμπράττουν οι σολίστ:

Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο)

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (βιολί)

Δημήτρης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο)

Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς)

Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο)

η Ορχήστρα Εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη

και η Χορωδία Μαλίων.

Σχόλια