Πολιτισμός

Συναυλία

Δημοτικά, μεσαιωνικά και τζαζ ακούσματα με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018, 8:30 μμ, Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης

H Μαρία Φαραντούρη ταξιδεύει «Πέρα από τα Σύνορα» τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Η Μαρία Φαραντούρη επιστρέφει στο Ηράκλειο την Δευτέρα 27 Αυγούστου, για την συναυλία «Πέρα από τα Σύνορα» με την οποία εκκινούν οι παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου. 

Η παράσταση αποτελεί παραγωγή του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο στις 22 Ιουνίου 2017 και ηχογραφήθηκε live από τη διεθνούς κύρους δισκογραφική εταιρεία ΕCΜ, με προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της Manfred Eicher.

Η μοναδική παράσταση με τη Μαρία Φαραντούρη θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 8:30 μ.μ. την Δευτέρα 27 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο,  με την φωνή της σπουδαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας και τη συνοδεία εξαιρετικών σολίστ διεθνούς φήμης.

Στο πρώτο μέρος η Μαρία Φαραντούρη με τους συνεργάτες της θα μας πάνε στην Ανατολή, με ένα μουσικό έργο που έγραψε ειδικά για την υπέροχη φωνή της Μαρίας ο Τούρκος Cigan Turkoglu, σε στίχους Αγαθής Δημητρούκα. Κι ύστερα θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε στις μουσικές παραδόσεις του κόσμου και των εποχών, της Δύσης και της Ανατολής.

Τζαζ, μεσαιωνική και κλασική μουσική, δημοτικά τραγούδια, μια μουσική πανδαισία ήχων και φωνών.

Σχόλια