Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

«Όταν βραδιάζει» - Αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018, 9:00 μμ, Αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στον Αχλαδέ

Η μουσικοποιητική παράσταση “Όταν βραδιάζει...”, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λιοδάκη, θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στον Αχλαδέ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Tαλλαία 2018 ” του Δήμου Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για μια παράσταση-αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Τάσο Λειβαδίτη, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από τον θάνατό του.

Την παράσταση προλογίζει ο δημοσιογράφος, συγγραφέας-ποιητής και προσωπικός φίλος του Τ. Λειβαδίτη, Γιώργος Δουατζής, με αφήγηση γεγονότων από τη ζωή και το έργο του ποιητή. Οι ηθοποιοί απαγγέλουν ποιήματα από όλες τις ποιητικές περιόδου του, οι μουσικοί ερμηνεύουν ζωντανά γνωστά μελοποιημένα ποιήματά του, ενώ ταυτόχρονα ο χορός πλαισιώνει τον λόγο και τη μουσική με κίνηση.

Ποικίλες μορφές Τέχνης συναντιούνται επί σκηνής με σκοπό να τιμήσουν τη ζωή και το έργο του ποιητή, να αναδείξουν το μεγαλείο της ποίησής του αλλά και να φανερώσουν πως αυτή η ποίηση μάς αφορά έως και σήμερα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι συντελεστές

Στην παραγωγή της εκδήλωσης είναι το “ΧΩΡΑφΙ-Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Παραστατικών Τεχνών”. Η επιλογή των ποιημάτων έγινε από τον Γιώργο Δουατζή και τον Βαγγέλη Λιοδάκη, ο οποίος είναι και σκηνοθέτης της εκδήλωσης. Προλογίζει ο Γιώργος Δουατζής, δημοσιογράφος, συγγραφέας-ποιητής, ενώ στην απαγγελία είναι οι ηθοποιοί Βαγγέλης Λιοδάκης, Αθηνά Καμπουράκη, Ειρήνη Ιερωνυμάκη και Διονύσης Ξενικάκης.

Παίζουν μουσική οι Μανόλης Ανδρέου (κιθάρα-τραγούδι) και Βαγγέλης Λινοξυλάκης (πιάνο-τραγούδι). Φιλική συμμετοχή: Γιάννης Μελαμπιανάκης (μπουζούκι), Βασίλης Πετροδασκαλάκης (τραγούδι).

Στη χορoγραφία και στον χορό είναι η Νεφέλη Κτιστάκη, στους φωτισμούς ο Βαγγέλης Λιοδάκης, η φωτιστική και ηχητική κάλυψη είναι της Quality Sound, στον χειρισμό φωτισμού και στον χειρισμό ηχητικών είναι ο Μάνος Φουσταλιεράκης και ο Γιάννης Ορφανός, αντίστοιχα, στην εικονοληψία είναι ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ενώ την αφίσα επιμελήθηκε ο Μανόλης Ανδρέου.

 

Σχόλια