Πολιτισμός

Στη Μήλο το 4ο φεστιβάλ της Άμμου  

Από τη Κρήτη στη Μήλο το φεστιβάλ της Άμμου που διοργανώνουν το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands και η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση εκδόσεις Παράξενες Μέρες από το Ρέθυμνο

 Στο πανέμορφο νησί της Μήλου θα γίνει φέτος το 4ο φεστιβάλ της Άμμου την Παρασκευή 31 Αυγούστου  και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα πολιτιστικό αντάμωμα, το πιο αυθόρμητο και αυτοσχέδιο όπως οι ίδιοι λένε, που διοργανώνουν από κοινού το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands και η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση εκδόσεις Παράξενες Μέρες από το Ρέθυμνο.

Έχουν προηγηθεί δυο διοργανώσεις στη Γαύδο (2015-2016) και μια στα Κουφονήσια (2017)

 

Τι είναι το φεστιβάλ της Άμμου

 

Οι εκδόσεις Παράξενες μέρες σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr δημιούργησαν το φεστιβάλ της Άμμου, ένα αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ με αναγνώσεις ποιημάτων και διηγημάτων, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

«Αυτό το φεστιβάλ είναι ανοιχτό και ελεύθερο για όσους θέλουν να το απολαύσουν όπως η άμμος και η θάλασσα.  Επιχορηγείται μόνο από τα συναισθήματά μας! Στηρίζεται μόνο στον αυθορμητισμό μας!», δηλώνουν οι διοργανωτές.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Σε μερικές υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά με σκοπό να υπάρχει μια μικρή αποζημίωση για τους καλλιτέχνες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά των διοργανωτών χωρίς να προσδοκούν κανένα «κέρδος».

 Και αυτό το καλοκαίρι οι συγγραφείς των διηγημάτων θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και με το κοινό και να συμμετέχουν σε workshop της άμμου με συγγραφείς που έχουν ήδη εκδώσει βιβλία τους στις Παράξενες Μέρες.

 

Θέμα του φετινού φεστιβάλ: Μια μέρα σαν κι αυτή

 

Όπως και στα προηγούμενα φεστιβάλ οι καλεσμένοι θα διαβάσουν στην άμμο τα ποιήματα και τα διηγήματα που θα επιλεγούν.
 Οι αναγνώσεις θα γίνουν στην άμμο της Αχιβαδόλιμνης από τις 19:00 ως τις 20:00 την Παρασκευή και το Σάββατο.

Τα κείμενα που θα διαβαστούν στην άμμο θα εκδοθούν σε βιβλίο. Προορίζονται για μια συλλεκτική έκδοση που θα είναι ταυτόχρονα και λογοτεχνικό ημερολόγιο και θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο στην Αθήνα. Τριάντα ποιητές και συγγραφείς από όλη την Ελλάδα έχουν ήδη επιλεγεί με διαγωνισμό κειμένου για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.

 

Θα «παίξουν» κι οι Εράν


Φεστιβάλ της Άμμου όμως πέρα από την ανάγνωση, τις λογοτεχνικές συζητήσεις και την παρουσίαση βιβλίων σημαίνει και μουσική, φωτογραφία, πάρτυ στην άμμο ακόμη και μεταμεσονύχτια ενατένιση των άστρων. 

Αυτή τη χρονιά θα συντροφεύσει μουσικά το φεστιβάλ το μουσικό σχήμα Εράν.

 

Λίγα λόγια τους Εράν

 

Το μουσικό σχήμα Εράν γεννήθηκε το 2013. Το 2015 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ονείρου Ζωγραφιά" ενώ η δεύτερη δουλειά τους «Να ‘μουν πουλί να πέταγα» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017.  Έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες και μουσικές συναντήσεις στην Κρήτη και σε διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και εκτός.

     Αποτελείται από τους μουσικούς:

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΧΙΑΔΑΚΗΣ (λύρες και τραγούδι)

ΚΥΒΕΛΗ ΣΕΡΓΙΟΥ(τραγούδι και κρουστά)

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (λαούτο , μπουλγαρί )

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΜΠΑΚΗΣ (λαούτο , σαντούρι)

 

Σχόλια