Ταξιδεύουν την «Ασκητική» στην Πολωνία

Πολιτισμός
Ταξιδεύουν την «Ασκητική» στην Πολωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολωνία είναι ο επόμενος σταθμός του θεάτρου “ΟΜΜΑ Στούντιο”, που περιοδεύει στην Ευρώπη, εκπροσωπώντας την Κρήτη και την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ.

Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση της παράστασης θεάτρου δρόμου “Ορφέας και Ευρυδίκη”, που άνοιξε τις εκδηλώσεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ και Θεάτρου Nisville, στη Νίκαια της Σερβίας, το “ΟΜΜΑ Στούντιο” θα βρεθεί στην Πολωνία, στo International Theatre Festival Retroperspektywy 2018, που διοργανώνεται από το θέατρο Chorea (http://www.chorea.com.pl/) στην πόλη Lodz, με την “Ασκητική”.

Η παράσταση θα ανοίξει το φεστιβάλ την Παρασκευή 24 Αυγούστου. Οι ηθοποιοί του “OMMA Στούντιο” θα συνεργαστούν με τον Πολωνό ηθοποιό του θεάτρου Chorea, Aleksander Kaźmierczak, ο οποίος θα ερμηνεύσει το κείμενο της “Ασκητικής” στα Πολωνικά.

Η παράσταση θα ανέβει επίσης στην πόλη Goleniou της Πολωνίας:

- Στις 26 Αυγούστου έξω από την πόλη, μέσα στο δάσος του Γκολένιου.

- Στις 28 Αυγούστου στον ανοιχτό χώρο πίσω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.

- Στις 30 Αυγούστου μέσα στην καθολική εκκλησία Church of Katarzyna.

“Η Οδύσσεια”

Στις 2 Σεπτεμβρίου, το θέατρο “ΟΜΜΑ Στούντιο” και ο σκηνοθέτης του Αντώνης Διαμαντής, μαζί με τον ηθοποιό του θεάτρου Μπράμα, Olivier Host, θα παρουσιάσουν ένα δρώμενο που βασίζεται στην “Οδύσσεια”, και το οποίο οποία θα “κλείσει” τις εκδηλώσεις. Θα πάρουν μέρος όλοι οι ηθοποιοί και τα θεατρικά σχήματα του φεστιβάλ, καθώς και πολλοί κάτοικοι της πόλης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του τετράχρονου ευρωπαϊκού προγράμματος Caravan Next, στο οποίο συμμετέχει το θέατρο “ΟΜΜΑ Στούντιο” ως συνδιοργανωτής. Τίτλος των εκδηλώσεων είναι “Human Mosaic” (το μωσαϊκό των ανθρώπων).

Διθυραμβικές κριτικές

Το θέατρο “ΟΜΜΑ Στούντιο” πήρε διθυραμβικές κριτικές για την παράσταση στη Σερβία.

«Ήταν μια συλλογική έκσταση»... ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Σερβίας. «Η παράσταση ήταν σημαντική, μιας και το θέατρο ήταν σαν να επέστρεφε στο κοινό, από ’κει δηλαδή που ξεκίνησε να εξελίσσεται», ανέφερε από την πλευρά της η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ.

«Οι Ηρακλειώτες ηθοποιοί από την Κρήτη παρουσίασαν την ιστορία στην πληρέστερή της μορφή (...). Με τις ασυνήθιστες πολύχρωμες μάσκες τους, που πλούτυναν τη σκηνή και τους φανταστικούς ηθοποιούς που χρησιμοποίησαν μοντέρνους ακροβάτες για να παραστήσουν την περίοδο των Μεγάλων Διονυσίων, αυτό το έργο μοιάζει απίστευτο και δελεαστικό», έγραψε ο κριτικός θεάτρου Dejan Petcovic.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News