Ένα εντυπωσιακό κέρινο ομοίωμα έχει πλέον ο Μίκης Θεοδωράκης

Πολιτισμός
Ένα εντυπωσιακό κέρινο ομοίωμα έχει πλέον ο Μίκης Θεοδωράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικό του κέρινο ομοίωμα έχει ο σπουδαίος καλλιτέχνης Μίκης Θεοδωράκης, το οποίο βρίσκεται στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Θεόδωρος Κοκκινίδης.

Φιλοτεχνήθηκε από τον Θεόδωρο Κοκκινίδη ο οποίος χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρώσει το ομοίωμα.

Όπως γράφει ο ίδιος για το έργο τέχνης του και το Μίκη Θεοδωράκη:

«Τιμώ τον Μίκη Θεοδωράκη φιλοτεχνώντας το κέρινο ομοίωμά του.

Αποτυπώνοντάς τον στο κερί γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 με αρχές του ΄80. Τα χέρια του ανοιχτά  όπως όταν διευθύνει την ορχήστρα. Μοιάζουν με φτερούγες υπερήφανου αετού. Το βλέμμα ευθύβολο ,αποφασιστικό .Το ύψος του τον κάνει ακόμη πιο επιβλητικό.

Έξι μήνες χρειάστηκαν για  να δημιουργηθεί η κέρινη φιγούρα  του, μελετώντας συνεχώς βίντεο με συνεντεύξεις του ιδίου προσπαθώντας να προσεγγίσω το πνεύμα πέρα απ’ την όψη. Παρατηρούσα  την κάθε λεπτομέρεια στην κίνηση, στις εκφράσεις και ταυτόχρονα  γινόταν  το πλάσιμο των υλικών, η τιθάσευσή  τους, ώστε να βγει το αποτέλεσμα που επιθυμούσα.

Τιμώ τον Μίκη για την τεράστια πολιτιστική αξία του έργου του. Γιατί μέσα από την μουσική του εμφύσησε στις καρδιές του λαού αγάπη για τον Ελύτη, το Ρίτσο, το Σεφέρη και πόσους ακόμη κορυφαίους ποιητές.

Γιατί είναι ένας από τους σπουδαιότερους νεοέλληνες. Γιατί αποτελεί ένα λαμπρό κεφάλαιο αυτού του τόπου. Για το αγωνιστικό και πάντα νεανικό του πνεύμα.

Τιμώ τον Μίκη γιατί είναι ένας υπερήφανος Έλληνας. 

Με αμέριστο θαυμασμό,

Θεόδωρος Κοκκινίδης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News