«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» στην Κρήτη

Πολιτισμός
«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Τρίτη,21 Αυγ 2018, 21:00
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά
Οι "Μαγικές Σβούρες" περιοδεύουν στο νησί με Ουίλιαμ Σέξπιρ

Μια μαγική, ξεκαρδιστική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών παρουσιάζουν στην Κρήτη από τις 21 έως τις 23 Αυγούστου οι “Μαγικές Σβούρες”.

Το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι το πιο πολυπαιγμένο και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο και φέρνει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης, του αυθορμητισμού και της φαντασίας.

Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων, τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων, η βασίλισσα των ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της Γάιδαρο, όλοι, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Ξεκαρδιστική διασκευή, μαγικά σκηνικά και κοστούμια, αέρινες χορογραφίες, εξαίσιες μουσικές και τραγούδια. Πάνω απ’ όλα όμως με μια ομάδα οκτώ εξαιρετικών ηθοποιών.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης τοποθετεί τη δράση στη δεκαετία του 1920-1930, τότε που ο κόσμος, μετά το τέλος του πολέμου, αναζητά το όνειρο, την ελπίδα, την αναγέννηση, σε νέες, σχεδόν επαναστατικές, συνθήκες. Και αυτό συμβαίνει παντού. Στον τρόπο που ζει, που ντύνεται, στη μουσική που ακούει. Μέσα από τους χορευτικούς ήχους, λοιπόν, του τσάρλεστον, τα νιάτα ανθίζουν, ο κόσμος ελπίζει. Και ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο.

Παραστάσεις θα δοθούν:

* Την Τρίτη 21 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά.

* Την Τετάρτη 22 Αυγούστου στη Φορτέτζα στο Ρέθυμνο.

* Την Πέμπτη 23 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο.

Παίζουν οι ηθοποιοί Άρης Βέβης, Μικές Γλύκας, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Στέλιος Πετράκης, Πέτρος Πέτρου, Δανάη Σδούγκου, Έφη Σισμανίδου και Μαριλίζα Χρονέα.

Συντελεστές: Μετάφραση από το πρωτότυπο: Κατερίνα Τούρα, διασκευή-σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης, σκηνικά: “Μαγικές Σβούρες”, κοστούμια: Ελίνα Δράκου, κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος, ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης, μάσκες-κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού, φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος, βοηθοί σκηνοθέτη: Ρενάτα Τσιούλου και Ειρήνη Καλογεροπούλου, βοηθός κινησιολόγου: Αναστασία Μπρουζιώτη.

Το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας. Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ, η προπώληση 8 ευρώ, ενώ για άνεργους, με επίδειξη κάρτας, 6 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση viva.gr.

Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στα εξής σημεία: κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο, στην πλατεία Κεντρικής Αγοράς στα Χανιά, και στο infokiosk στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News