«Το Ρέθυμνο του τρόμου: Ιστορική πραγματικότητα και αστικοί μύθοι»

Πολιτισμός
«Το Ρέθυμνο του τρόμου: Ιστορική πραγματικότητα και αστικοί μύθοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες το δεύτερο βιβλίο της σειράς “Περιηγήσεις στην ιστορία του Ρεθύμνου” από τις εκδόσεις “Γραφοτεχνική”.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο βιβλίο της σειράς αυτής, με τον τίτλο “Το Ρέθυμνο του τρόμου: Ιστορική πραγματικότητα και αστικοί μύθοι”, είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2017 και είναι εξαντλημένο.

Το πιο πρόσφατο βιβλίο επιγράφεται “Η τροφή του Ρεθύμνου: Διατροφικές συνήθειες και γευστικές μνήμες” και έχει επίσης ως συγγραφέα του και πάλι τον Χάρη Στρατιδάκη.

Πατάει στα χνάρια της ξενάγησης που είχε πραγματοποιήσει το έτος 2015 με τίτλο “Ανιχνεύοντας την ιστορία της γεύσης στο Ρέθυμνο”, στο πλαίσιο των Ημερών Ρεθύμνου του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης.

Περιλαμβάνει 80 στάσεις, τόσο στον χώρο του Ρεθύμνου όσο και στον χρόνο, καλύπτοντας μια περίοδο 54 αιώνων, από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο, στο πλαίσιο των Ημερών Ρεθύμνου 2018.

Την παρουσίαση θα συνοδεύσει περιήγηση επί του πεδίου, με το βιβλίο υπό μάλης.

Η περιήγηση θα περιλάβει διαδρομή στους χώρους ακριβώς του Ρεθύμνου που παράγονταν και συγκεντρώνονταν οι πρώτες ύλες και παρασκευαζόταν η τροφή, αλλά και εκεί που καταναλωνόταν, ουσιαστικά και συμβολικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News