Βραδιές πολιτισμού στο Μαλεβίζι

Πολιτισμός
Βραδιές πολιτισμού στο Μαλεβίζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Πέμπτη,09 Αυγ 2018, 21:30
Ανοικτό Θέατρο Γαζίου

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Δήμο Μαλεβιζίου και τους τοπικούς φορείς, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε Γάζι, Φόδελε, Τύλισο, Καλέσα, Δαμάστα και Κορφές.

* Σήμερα Τρίτη, στις 9 το βράδυ, στο Ανοικτό Θέατρο Γαζίου θα πραγματοποιηθεί κρητική βραδιά από τα μουσικά συγκροτήματα:

- Νίκος Γουνάκης, Δημήτρης Αποστολάκης, Γιάννης Κουμάκης και Γιώργος Τσίγκος.

- Αντώνης Κόκκινος, Κώστας Σκουτέλης, Γιώργος Χειμωνάκης και Χρήστος Ψυχάρης.

- Δημήτριος Σκουλούδης, Γιώργος Σκουλούδης και Μύρων Φραγκιαδάκης.

Θα συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας.

* Αύριο Τετάρτη, στις 9 το βράδυ, στο Ανοικτό Θέατρο Γαζίου θα λάβει χώρα συναυλία από τη Δημοτική Χορωδία Ενηλίκων “Μουσικά περάσματα - Από την παράδοση στο σήμερα”. Διεύθυνση χορωδίας: Εύα Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη.

* Μεθαύριο Πέμπτη, στις 9 το βράδυ, στο Ανοικτό Θέατρο Γαζίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έντεχνα και ξένα τραγούδια από τους μαθητές του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου. Υπεύθυνος Θεόφιλος Πλευράκης.

* Την Παρασκευή 10 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Ανοικτό Θέατρο Γαζίου θα φιλοξενηθούν δύο θεατρικές παραστάσεις. Η πρώτη είναι “Στον άλλο κόσμο που θα πας”: Μαθητές του Β5 του ΓΕ.Λ. Γαζίου αρχίζουν από τους “Νεκρικούς Διαλόγους” του Λουκιανού και παρουσιάζουν πάνω στη σκηνή καθημερινούς χαρακτήρες που συναντιούνται στον Κάτω Κόσμο. Το έργο έχει γραφτεί αποκλειστικά από τους μαθητές.

Η δεύτερη φέρει τον τίτλο “Η Κοκκινοσκουφίτσα... αλλιώς!”. Ο αυτοσχέδιος και αυτοδίδακτος θίασος “Αστρινοπανομαρία” παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή του παραμυθιού της Κοκκινοσκουφίτσας. Είστε σίγουροι ότι ο λύκος ήταν κακός; Είστε σίγουροι ότι η γιαγιά ήταν αθώα και καλοσυνάτη; Είστε σίγουροι ότι η Κοκκινοσκουφίτσα ήταν χαριτωμένη;

Την ίδια μέρα, στις 9 το βράδυ, στην Τύλισο και συγκεκριμένα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου “Μπότης Θαλασσινός” θα λάβει χώρα συναυλία από την Παιδική Δημοτική Χορωδία Μαλεβιζίου.

* Το Σάββατο 11 Αυγούστου, στο Ανοικτό Θέατρο Γαζίου, στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση έντεχνης μουσικής από το μουσικό σχήμα “Αλυσίδες”. Παίζουν και τραγουδούν οι Όλγα Καστρίτση (πιάνο-φωνή), Μάνος Γιατρομανωλάκης (ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο, φωνή), Γιώργος Φανουράκης (κιθάρα-φωνή) και Όμηρος Αθανασάκης (ντραμς).

Την ίδια μέρα, στις 9 το βράδυ, στη Δαμάστα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Μαγειρέματα” από τις γυναίκες του χωριού. Την εκδήλωση θα συντροφεύσει μουσικό κρητικό συγκρότημα.

* Την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στα Καλέσα θα φιλοξενηθεί η εξ αναβολής παράσταση της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Μαλεβιζίου “Πέντε στρέμματα Παράδεισος” των Γεράσιμου Σταύρου και Ανδρέα Φραγκιά, σε σκηνοθεσία Δομήνικου Ταβερναράκη. Την ίδια ώρα, στις Κορφές θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Σουλτανίνας με τον Αντώνη Μαρτσάκη. Τέλος, στις 9:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με συμμετοχή των παιδιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News