Προσπάθειες επανένωσης για τη Συμφωνική Νέων στο Ρέθυμνο

Πολιτισμός
Προσπάθειες επανένωσης για τη Συμφωνική Νέων στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 2003 και διαλύθηκε το 2012 λόγω της αποχώρησης του μαέστρου της στο εξωτερικό.

Στη διάρκεια λειτουργία της οι νεαροί σπουδαστές και σπουδάστριες είχαν τη σπάνια δυνατότητα να είναι μέλη μιας ορχήστρας υπό την καθοδήγηση του εξαίρετου παιδαγωγού και μαέστρου Ρίνο Χριστ, που επιμελούνταν προσωπικά τις παρτιτούρες κάθε μουσικού ανάλογα με το επίπεδό του. Η ορχήστρα επανενώθηκε για δύο μοναδικές συναυλίες σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Οι κάτοικοι του νομού Ρεθύμνου απολάμβαναν τις συναυλίες της ορχήστρας καθώς το μουσικό αυτό σχήμα έπαιζε συχνά σε διαφορετικά σημεία της πόλης αλλά και σε πολλά χωριά του Ρεθύμνου. Επίσης, η ορχήστρα έχει κάνει εμφανίσεις στο Ηράκλειο, τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το 2006 δημιουργήθηκε ο σύλλογος “Πρόβα”, αποτελούμενος από τα ενήλικα μέλη της ορχήστρας, γονείς και άλλους φιλόμουσους, με σκοπό τη στήριξη αυτής της μοναδικής προσπάθειας. Στο ιστορικό της η ορχήστρα έχει συνεργαστεί με τη Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, το Μουσικό Σχολείο, παιδικές χορωδίες, καθώς και με σημαντικούς μουσικούς και μουσικοσυνθέτες, όπως τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον Μιλτιάδη Παπαστάμου.

Ειδικός καλεσμένος ο εξαιρετικός βιολοντσελίστας Μιχάλης Heupel. Η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου φιλοξένησε τις πρόβες για τις δύο μοναδικές συναυλίες σε Ρέθυμνο και Χανιά μετά την επανένωση:

Στο Ρέθυμνο την Κυριακή 5 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. στην προκυμαία, μπροστά στο Λύκειο Ελληνίδων, και στα Χανιά τη Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Κατεχάκη (έξω από το θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News