«Πέτρας Πολιτισμός 2018»: Όταν η παράδοση «συναντά» τον πολιτισμό

Πολιτισμός
«Πέτρας Πολιτισμός 2018»: Όταν η παράδοση «συναντά» τον πολιτισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα καλοκαίρι… γεμάτο πολιτισμό και στα γραφικά Ανώγεια, καθώς ο Δήμος Ανωγείων διοργανώνει και φέτος το καταξιωμένο καλοκαιρινό πολιτιστικό φεστιβάλ «Πέτρας Πολιτισμός 2018» από τις 5 Ιουλίου έως τις  19 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  του Δήμου Ανωγείων είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας  με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ανωγείων και Σεισάρχων,  το Φεστιβάλ Κιθάρας Ανωγείων, τους  Ανωγειανέους και τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων και στέλνουν ένα πολυσήμαντο μήνυμα πολιτισμού, συνύπαρξης και αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση.

  • Το αντιφασιστικό – αντιπολεμικό φεστιβάλ «Χαϊμαλίνα» που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη φορά από τους Ανωγειανέους, το Φεστιβάλ Κιθάρας Ανωγείων που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και οι εκδηλώσεις μνήμης για την 74η επέτειο από το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων από τους Ναζί στις 13 Αυγούστου 1944, αποτελούν τις αιχμές των φετινών εκδηλώσεων.
  • Συναυλίες, εκθέσεις, ομιλίες και προβολές συνθέτουν ένα πολύχρωμο παζλ πολιτιστικών δρώμενων, που στόχο έχουν να αναδείξουν πανανθρώπινες αξίες, όπως η αντίθεση στον πόλεμο, στον ρατσισμό και την ξενοφοβία και να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας. 
  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διαφορετικά σημεία του Δήμου και του Ψηλορείτη (Πανσέληνος στη Μινωική Ζώμινθο), με διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικό ύφος, αλλά με κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο και φιλοσοφία, αναδεικνύουν τη μεγάλη κληρονομιά της παράδοσης του τόπου μας και προβάλλουν τη συνεύρεση και ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων με άλλες περιοχές της πατρίδας μας και του κόσμου.
  • Για μια ακόμα χρονιά η παράδοση συναντά το σύγχρονο, οι ήχοι της λύρας και του μαντολίνου τις νότες της κλασσικής κιθάρας, το ρεμπέτικο «αναμετράται» με το Flamenco, ο  χορός συνυπάρχει με το θέατρο και οι σκακιστικοί αγώνες  με τους αγώνες ποδοσφαίρου, που διοργανώνονται στο πλαίσιο του αντιφασιστικού φεστιβάλ.

Σας περιμένουμε να σας φιλοξενήσουμε στα Ανώγεια και  να ζήσουμε μαζί αξέχαστες στιγμές πολιτισμού! 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News