«Έρχονται» και φέτος τα «Πολιτιστικά Βαρδινογιάννεια»

Πολιτισμός
«Έρχονται» και φέτος τα «Πολιτιστικά Βαρδινογιάννεια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,04 Αυγ 2018, 21:00
Πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο

Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Ι. Βαρδινογιάννη «Πολιτιστικά Βαρδινογιάννεια 2018» πραγματοποιούνται το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Αυγούστου στις 21:00 στην Πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης που φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια λειτουργίας.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες σύμφωνα με τον οργανωτή είναι:

- Σάββατο 4 Αυγούστου:

Tο πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τον παρουσιαστή των εκδηλώσεων Αλέξη Κωστάλα να καλοσωρίζει τους επισήμους, το κοινό και τον Πρόεδρο του Ομίλου, Στέλιο Κιαγιαδάκη.

Στην συνέχεια η περίφημη ριζίτικη ομάδα του Ομίλου Βρακοφόρων θα αποδώσει 2 ριζίτικα τραγούδια, τελειώνοντας, οι ριζίτες θα εμφανιστεί το συγκρότημα «Νοσταλγοί της παράδοσης από την Μακεδονία» που θα χορέψει και θα τραγουδήσει χορούς και τραγούδια της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας συνοδευμένοι από τους σπουδαίους μουσικούς της περιοχής Διονύση Πατμο στον ζουρνά και Αλέξανδρο Γκικόνογλου στο νταούλι . Ακολούθως θα εμφανιστούν τμήματα χορευτικά του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης σε χορούς και τραγούδια της Κρήτης συνοδευμένοι από τους μουσικούς Μιχάλη Παυλάκη στην λύρα , Δημήτρη Παπαδομανωλάκη και Νίκο Παπαδογιάννη στα λαούτα .Στην συνέχεια την σκυτάλη παίρνουν τα Δωδεκάνησα με το «Πολιτιστικό Σωματείο Ελληνικών Λαϊκών Χορών της Νέλλης Δημόγλου» από την Ρόδο με επικεφαλής τον Βαγγέλη Τζέλλο, και την συνοδεία του λυράρη του Αιγαίου Γιώργο Παραγυιό, τον Δημήτρη Παπαδομανωλάκη και Βαγγέλη Ξεπαπαδάκη στα λαούτα.

Την βραδιά θα κλείσει ο οικοδεσπότης Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης με χορούς σε ενιαία εμφάνιση με τα φιλοξενούμενα συγκροτήματα.

- Κυριακή 5 Αυγούστουː

Συναυλία Βασίλη Σκουλά και των συνεργατών του Σπαχή Γιάννη στο λαούτο, Δραμουντάνη Βασίλη στο μαντολίνο, Μπέρκη Δημήτρη στο λαούτο και Γιάννη Παπαζαχαριάκη στην κιθάρα, με την συμμετοχή τμημάτων του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News