Πολιτισμός

Κρητικές μελωδίες στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς

Αφιέρωσαν τις κρητικές μελωδίες τους και τη βραδιά, στην μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική και παράλληλα συγκέντρωσαν χρήματα για τις ανάγκες της νεφρολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ο λόγος, για τον ιστορικό παγκρήτιο σύλλογο καλλιτεχνών κρητικής μουσικής που εθελοντικά και αφιλοκερδώς παρέθεσε τη συναυλία στον λόφο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV, Βούλα Νεονάκη.

Μια όμορφη, παραδοσιακή κρητική βραδιά, γεμάτη μελωδίες του νησιού φιλοξένησε ο λόφος της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο με πρωτοβουλία του ιστορικού παγκρήτιου συλλόγου καλλιτεχνών κρητικής μουσικής που έχει ως σκοπό τη διάσωση, διάδοση και τη σωστή προβολή της κρητικής παράδοσης, τον σεβασμό στα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΚΡΗΤΗ TV, Βούλα Νεονάκη.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική με την βραδιά να αφιερώνεται σε αυτούς που τόσο βίαια έχασαν τη ζωή τους με τον αντιπρόεδρο του ιστορικού παγκρήτιου συλλόγου καλλιτεχνών κρητικής μουσικής, Γαλάτιο Μοσχονά, να τονίζει ότι οι κρητικοί με τη μουσική τους χαίρονται, αλλά και λυπούνται ταυτόχρονα και πενθούν.

Η συναυλία αυτή ήταν η πρώτη για το 2018 από τον σύλλογο και έγινε στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον γραμματέα, Μιχάλη Σαπουνάκη, ως ένα ευχαριστώ στον δήμο που παραχώρησε οίκημα στα Φραντζεσκιανά Μετόχια, ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας του αείμνηστου και αξεπέραστου κρητικού μουσουργού, Ανδρέα Ροδινού.

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για τις ανάγκες της νεφρολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια