Είσαι καλλιτέχνης και ασχολείσαι με «σύγχρονες» μορφές τέχνης; Τρέξε στο Monitor Fest!

Πολιτισμός
Είσαι καλλιτέχνης και ασχολείσαι με «σύγχρονες» μορφές τέχνης; Τρέξε στο Monitor Fest!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Monitor Fest διοργανώνεται στην Κρήτη, με στόχο την ανάδειξη σύγχρονων μορφών τέχνης, μέσω ενός διαλόγου μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, τεχνών και καλλιτεχνών, εντοπιότητας και εξωστρέφειας, ευελπιστώντας να αποτελέσει ταυτόχρονα ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης νέων ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας.

«Παράλληλα, συνάπτοντας συνεργασίες με καλλιτεχνικούς φορείς πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας, φιλοδοξεί να ανεβάσει τον πήχη των καλλιτεχνικών δρώμενων στον τόπο μας, συμβάλλοντας έτσι, στην δημιουργία μιας πολιτιστικής «επανάστασης» καθοριστικής κατά τη γνώμη μας, για την ενδυνάμωση και βελτίωση της κοινωνίας μας.

Τα αποτελέσματα του, και η θετικότατη απόκριση του κοινού και των καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο στα προηγούμενα καλέσματα του, μας ώθησαν στην ανανέωση του ραντεβού, για τον Οκτώβριο 2018.» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το Φεστιβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί κυρίως στους χώρους του εξαίσιου πρώην εργοστασίου «Αθηνά», το οποίο στις αρχές του 20ου αιώνα λειτούργησε ως χώρος παραγωγής της «Σαπουνοποιίας Αλεπουδέλη», της οικογένειας του γεννημένου στο Ηράκλειο, μεγάλου ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, μέρος του οποίου ανακαινίστηκε πρόσφατα και αποτελεί τον κεντρικό επιβατικό σταθμό των ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο. Ωρμόμενοι από αυτό το στοιχείο, το Φεστιβάλ απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες, λιγότερο ή περισσότερο γνωστούς, που ασχολούνται με «σύγχρονες» μορφές τέχνης.

Το κάλεσμα μας για το 2018 έχει τρείς πυλώνες. Των εικαστικών / εγκαταστάσεων, των παραστατικών τεχνών/ μουσικής και των καλλιτεχνικών εργαστηρίων.

Εικαστικά / Εγκαταστάσεις

«Ποίηση & Ταξίδι»

Το Φεστιβάλ για το 2018 θέλει να φιλοξενήσει έργα που θα αναφέρονται στην ποίηση σε συνάρτηση με το ταξίδι, δίνοντας την ελευθερία στους καλλιτέχνες να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους πάνω στο θέμα, χρησιμοποιόντας όποιον τρόπο και μορφή τέχνης επιθυμούν.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, εάν είναι εφικτό, καλωσορίζει σύγχρονα έργα που θα αναφέρονται, πιο συγκεκριμένα, στον Οδυσσέα Ελύτη, λόγω και της συνάφειας με τον χώρο εκδήλωσης.

Παραστατικές Τέχνες

Καλωσορίζουμε καλλιτεχνικές προτάσεις σύγχρονου χορού / θεάτρου / μουσικής που κινούνται στον άξονα «παράδοση και νεωτερικότητα». Στηριζόμενοι στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, ή και άλλων χωρών, θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε έργα ή παραστάσεις που θα συνδυάζουν, σαν γέφυρες, το παρελθόν με το μέλλον, την παράδοση με τον σύγχρονο κόσμο.

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια

Για το 2018 το Φεστιβάλ επιθυμεί να εγκαινιάσει μια νέα ενότητα - αυτή των καλλιτεχνικών εργαστηρίων, με στόχο ιδανικά την δημιουργία νέων, αυθεντικών καλλιτεχνικών τάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσορίζουμε προτάσεις «σύζευξης» διαφορετικών τεχνών, πιθανόν μέσω του πειραματισμού, όσο φαινομενικά «ξένες» κι αν φαντάζουν, ιδανικά κινούμενες πάνω στον προαναφερθέντα άξονα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ώστε να τους αποσταλούν περαιτέρω πληροφορίες / φόρμες αιτήσεων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 10η Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News