default-image

Ανησυχία δημάρχων για το «ακέφαλο» ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Πολιτισμός
Ανησυχία δημάρχων για το «ακέφαλο» ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των δημάρχων της Κρήτης για το μέλλον του πολύπαθου ΔΗΠΕΘΕΚ.

Το αγαπημένο θέατρο των κρητικών παραμένει χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή και μην μπορώντας να εκπληρώσει το ρόλο του, την παραγωγή πολιτισμού, παρά του ότι η τοπική αυτοδιοίκηση της Κρήτης, έχει εκπληρώσει και φέτος τις οικονομικές υποχρεώσεις της.

Το ζήτημα απασχόλησε τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης στις Βρύσες Αποκορώνου Χανίων.

«Ακέφαλο» παραμένει το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εκπληρώσει τους σκοπούς του και να προσφέρει άρτιες παραγωγές στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Βασικός μέτοχος σε ποσοστό 57% είναι ο δήμος Χανίων, όμως συμμετέχει δεύτερη στη σειρά και η ΠΕΔ Κρήτης, την συνεδρίαση της οποίας απασχόλησε το ζήτημα, μετά και τον σάλο που ξέσπασε επειδή οι "Θεσμοφοριάζουσες" δεν μπόρεσαν να φιλοξενηθούν στον δήμο Κισάμου.

Οι δήμοι, ωστόσο,  έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το ΔΗΠΕΘΕΚ και μάλιστα φέτος χωρίς την καταβολή ΦΠΑ.

Το διακύβευμα σύμφωνα με τους δημάρχους της Κρήτης είναι να παραμείνει ζωντανός ο παγκρήτιος χαρακτήρας του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, όπως και η δυναμική του εξωστρέφεια που επισφραγίστηκε πρόσφατα με τα 16,5 χιλιάδες εισιτήρια που "κόπηκαν" σε παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κάποιες παραγωγές ιδιαίτερων απαιτήσεων που δεν μπορούν να "ανεβούν" σε μικρές σκηνές, ωστόσο το ΔΗΠΕΘΕΚ οφείλει να προσφέρει πολιτισμό, κοντά, στο δυνατόν περισσότερους φιλότεχνους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News