Έρχονται ημέρες... κινηματογράφου στα Χανιά

Πολιτισμός
Έρχονται ημέρες... κινηματογράφου στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοναδικές βραδιές θα απολαύσουν οι Χανιώτες χάρη στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων.

Από τις 3 έως τις 5 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος» θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το «φεγγάρι του Δία».

Ένας νεαρός Σύρος μετανάστης πυροβολείται από την αστυνομία όταν προσπαθεί να διασχίσει τα σύνορα της Ουγγαρίας. Τρομοκρατημένος και σοκαρισμένος, ο τραυματισμένος Άριαν ανακαλύπτει - προς μεγάλη του έκπληξη - ότι έχει πλέον την ικανότητα να αιωρείται. Στο στρατόπεδο όπου κρατείται, οι υπερδυνάμεις του τραβούν την προσοχή ενός διεφθαρμένου γιατρού που τον στέλνει στο νοσοκομείο κι από εκεί τον φυγαδεύει. Στο κατόπι τους, ένας οργισμένος συνοριακός αστυνομικός έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους συλλάβει.

Γενική είσοδος: 5 €

Κάρτα ελεύθερης εισόδου σε 12 προβολές:

Κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ

Παιδιά έως 12 ετών

Ενήλικες άνω των 65 ετών

Σαν παιδιού φαντασία

Το Εργοστάσιο Ονείρου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, μετά την περσινή παράσταση «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους και στα Χανιά, ετοίμασαν με πολύ μεράκι και φροντίδα το νέο έργο «Σαν Παιδιού Φαντασία» και υπόσχονται να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις!

Δύο αδέρφια, ο Οδυσσέας και η Αριάδνη σαν μεγάλωσαν κράτησαν μέσα τους την φαντασία και την αγάπη!

Πάντα νικούσαν μια άσχημη ανάμνηση με μια χαρούμενη και ότι δεν ήταν καλό στον κόσμο αυτόν, το έστελναν στην φανταστική τους χώρα την Βουργουνδούπολη όπου εκεί όλα γινόντουσαν όμορφα! Μια κλεψύδρα , μια πυξίδα και ένα πουγκί με χρώματα, είναι τα εφόδια που τους έδωσαν οι τρείς μοίρες, για το ταξίδι τους στον δικό τους προορισμό. Ένα χρυσό πόμολο ανοίγει τις πέντε μαγικές πόρτες! Η πόρτα της καρδιάς ανοίγει μαζί με τους θεατές! Η πόρτα της φαντασίας ζωντανεύει με ένα παραμύθι νέο κάθε φορά που οι ήρωες δημιουργούν με τα παιδιά!

Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν ήρωες και πλάσματα από την Ελληνική μυθολογία, την ελληνική μας παράδοση αλλά και νέους φανταστικούς. Ο Οδυσσέας αντικατροπτίζει το κάθε ένα παιδί που μέσα από την παράσταση θα διασκεδάσει, θα συνεργαστεί με τους ήρωες του έργου αλλά πάνω από όλα θα φύγει με εφόδια όπως το θάρρος, την γνώση και την πίστη στον ίδιο του τον εαυτό!

Διοργάνωση: Εργοστάσιο Ονείρου

Είσοδος: 10 €

Ανέργων, Πολυτέκνων: 8 €

Προπώληση: 8 €

ΑμεΑ: Δωρεάν

Έναρξη προπώλησης στο κιόσκι: 2/8/2018

Η μαγευτική όπερα του Massenet «Σταχτοπούτα», βασισμένη στο κλασικό παραμύθι, κάνει πρεμιέρα στη Met υπό τη διεύθυνση του Bertrand de Billy.

Η σκηνοθεσία είναι του Laurent Pelly, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει στη Met την Κόρη του Συντάγματος του Donizetti και τη Μανόν του Massenet. Η Joyce DiDonato προσθέτει ένα ακόμα ρόλο στο ρεπερτόριό της στη Met, στον ομώνυμο ρόλο, τον οποίο ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία στο Grand Teatre del Liceu, στη Santa Fe Opera, και στη Royal Opera, Covent Garden. Η διανομή επίσης περιλαμβάνει την Alice Coote ως Γαλάζιο Πρίγκιπα, τη Stephanie Blythe ως την κακιά μητριά Μαντάμ ντε λα Αλτιέρ, την Kathleen Kim ως Νεράιδα και τον Laurent Naouri ως Παντόλφ.

Η Σταχτοπούτα, ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden στο Λονδίνο, το Gran Teatre del Liceu στη Βαρκελώνη, το Théâtre Royal de La Monnaie στις Βρυξέλλες, και την Opéra de Lille. Η παραγωγή ανέβηκε για πρώτη φορά στη Santa Fe Opera.

Διεύθυνση ορχήστρας: Bertrand de Billy

Σκηνοθεσία: Laurent Pelly

Σκηνικά: Barbara de Limburg

Κοστούμια: Laurent Pelly

Φωτισμοί: Duane Schuler

Διανομή: Joyce DiDonato (Σταχτοπούτα), Alice Coote (Γαλάζιος Πρίγκιπας), Stephanie Blythe (Μαντάμ ντε λα Αλτιέρ), Kathleen Kim (Νεράιδα), Laurent Naouri (Παντόλφ)

Διάρκεια: 2 ώρες & 47 λεπτά με 1 διάλειμμα 30 λεπτών

Δευτέρα 6 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος».

Είσοδος 10 €  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News