Πολιτισμός

Μετά την αναβολή, τα «Αικατερίνεια» ολοκληρώνονται με τον «Οδυσσεβάχ»

Μετά την τριήμερη αναβολή των εκδηλώσεών μας, λόγω του Εθνικού Πένθους, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 27 Ιουλίου οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 33 συνεχή συναπτά χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία της Πόλης.

Φροντίσαμε την τελευταία ημέρα των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2018» να την αφιερώσουμε στα παιδιά μας, με το θεατρικό έργο «OΔΥΣΣΕΒΑΧ» της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Ένα από τα ωραιότερα κείμενα της θεατρικής λογοτεχνίας για παιδιά ανεβαίνει φέτος από το «Θέατρο Μορφές».

Δύο ιστορίες του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού ενώνονται με τη μοναδική πένα της Ξένιας Καλογεροπούλου για να συνθέσουν την ιστορία του Οδυσ…σεβάχ που θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του την Ιθα…γδάτη.

Ένα σκηνικό παιχνίδι που θα μαγέψει τα παιδιά, καθώς μπροστά τους ζωντανεύουν κύκλωπες, σειρήνες, λωτοφάγοι, γοργόνες, αλλά και καθημερινοί άνθρωποι με χιούμορ, ευαισθησία και υπέροχο «λόγο», και συνεπαίρνουν τους θεατές από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της παράστασης.

Μια παράσταση ιδανική για παιδιά αλλά και μεγαλύτερους θεατές που ονειρεύονται ακόμη και πιστεύουν στην αξία της προσπάθειας και στη νίκη του δικαίου. Μια παράσταση με μηνύματα ουσιαστικά όσο και επίκαιρα.

Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνικά / Μάσκες: Χιλετζάκη Άννα

Κοστούμια: Τιμοτίγιεβιτς Γιασμίν

Φώτα / Ήχος: Αρετάκης Νίκος

Μουσική επιμέλεια: Κοντάκης Γιάννης

Διδασκαλία Τραγουδιών: Κελεσή Ιωάννα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Καϊσαρλής Τάσος, Κεφάλα Γιάννα, Παραουλάκης Γιάννης Πασπάτη Ρένα Πασσά Μιχαέλα, Ταβερναράκης Δομίνικος και Χριστοδούλου Σίμος

Σκηνοθεσία: Κεφάλα Γιάννα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης μπροστά στην εκκλησία.

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ. και η είσοδος είναι δωρεάν!

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια