Πρεμιέρα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο

Πολιτισμός
Πρεμιέρα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου μέσω ίντερνετ έχουν πλέον οι επισκέπτες της Κνωσού και του αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου, που συμμετέχουν στην αρχική φάση της υπηρεσίας μαζί με την Ακρόπολη, τους χώρους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης.

Το σύστημα αναμένεται να αποσυμφορήσει τα εκδοτήρια του πρώτου σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικού χώρου της Κρήτης, όπου οι ουρές τις ώρες αιχμής φθάνουν μέχρι το δρόμο με εκατοντάδες τουρίστες να περιμένουν κάτω από τον ήλιο.

Το σκηνικό ωστόσο στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρέμεινε το ίδιο με Έλληνες και ξένους επισκέπτες να περιμένουν στην ουρά για να προμηθευτούν το εισιτήριο, προτού περάσουν από τον έλεγχο και να θαυμάσουν από κοντά το στολίδι του Μινωικού πολιτισμού.

Από Δευτέρα αναμένεται να λειτουργήσει και τέταρτο εκδοτήριο ενώ ο αυτόματος πωλητής που υπάρχει στο χώρο δεν λειτουργεί αφού η πεπαλαιωμένη τεχνολογία του δεν αναγνωρίζει τα νέα χαρτονομίσματα. Πάντως ελάχιστοι φαίνεται πως έχουν ενημερωθεί προς το παρόν για τη δυνατότητα αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω ίντερνετ.

Οι ενδιαφερόμενοι ακολουθώντας μερικά απλά βήματα επιλέγουν το χώρο, την ημερομηνία επίσκεψης, την κατηγορία και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν και ολοκληρώνουν την αγορά τους  μέσα από ένα περιβάλλον ηλεκτρονικών συναλλαγών. 

Με επιβάρυνση ενός ευρώ θα ισχύουν και για το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για επίσκεψη εντός 3 ημερών.

Το έργο υλοποιείται με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News