default-image

Αναζητώντας τον Δον Κιχώτη – Ποιος ήταν τελικά;

Πολιτισμός
Αναζητώντας τον Δον Κιχώτη – Ποιος ήταν τελικά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομιλία
Δευτέρα,23 Ιουλ 2018, 21:30
Αίθριο Θεάτρου Κυδωνία, Χανιά

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ παρουσιάζει στον Αίθριο Χώρο του Θεάτρου Κυδωνία την Δευτέρα 23 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., τον ποιητή Κώστα Κουτσουρέλη και τον θεατρολόγο Φώτη Δούσο σε μια συζήτηση με θέμα «Αναζητώντας τον Δον Κιχώτη».

Ο Ιππότης της Ελεεινής Μορφής και οι διαδρομές του στο μυθιστόρημα του Θερβάντες και την παγκόσμια λογοτεχνία. Αποσπάσματα από το εμβληματικό μυθιστόρημα θα διαβάσει ο Μιχάλης Βιρβιδάκης. Είσοδος ελεύθερη.

Κώστας Κουτσουρέλης

Ο Κώστας Κουτσουρέλης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα από γονείς Κισαμίτες. Κατά περιόδους έζησε στα Χανιά, όπου και τελείωσε το Λύκειο. Δημοσίευσε πέντε ποιητικά βιβλία, πολλά δοκίμια και μελέτες, όπως επίσης μεταφράσεις, κυρίως λογοτεχνικές και φιλοσοφικές (μ.ά.  έργα των Νοβάλις, Ο. Πας, Ρ. Μ. Ρίλκε, Φρ. Κάφκα, Μ. Βάλζερ, Β. Ζόμπερτ, Κ. Μαρξ και Π. Κονδύλη).

Δίδαξε δημιουργική γραφή στο Ίδρυμα Σινόπουλου και λογοτεχνική μετάφραση στο ΕΚΕΜΕΛ, το κοινό Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Γκαίτε. To 2010 εκπροσώπησε την ελληνική ποίηση στις εκδηλώσεις "Ρουρ - Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης" (Ruhr - Kulturhauptstadt Europas 2010). Για την ποίησή του η Ακαδημία Αθηνών του απένειμε το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα (2013). Για την εργασία του στους "Ύμνους στη νύχτα" του Νοβάλις τιμήθηκε το 2012 με το Βραβείο Άρη Αλεξάνδρου και με το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης από τη Γερμανική Γλώσσα. Διευθύνει την εξαμηνιαία επιθεώρηση "Νέο Πλανόδιον".

Φώτης Δούσος

Ο Φώτης Δούσος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1980. Σπούδασε θεατρολογία στο Τμήμα Θεάτρου, του Α.Π.Θ. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του  της θεατρικής ομάδας Hippo που δραστηριοποιείται στον χώρο του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες περιοδείες και σεμινάρια σε πολλά μέρη του κόσμου (Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Γερμανία, Αγγλία, Λουξεμβούργο, Ελβετία κ.α.) Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Νέο Πλανόδιον και στο Greek Play Project. Το βιβλίο του Στη Βιβλιοθήκη του Δον Κιχώτη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία.

Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210.92395 και 6973005570 και στην ιστοσελίδα:

15 Χρόνια Θέατρο Κυδωνία, www.theatro-kydonia.gr/tenyears.php

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News