Έρχεται η «Παραλογή»: Μία έκθεση ζωγραφικής που θα σας καθηλώσει

Πολιτισμός
Έρχεται η «Παραλογή»: Μία έκθεση ζωγραφικής που θα σας καθηλώσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση
Σάββατο,21 Ιουλ 2018, 20:00
Πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης»

Μία έκθεση ζωγραφικής έρχεται να δώσει το στίγμα της στον πολιτισμό της Βιάννου με πίνακες που θα καθηλώσουν το βλέμμα όσων επισκεφτούν την Πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης» στον Κερατόκαμπο του Δήμου.

Στις 21 Ιουλίου λοιπόν, εγκαινιάζεται η καινούρια περίοδος με μια έκθεση σπουδαία τόσο για την περιοχή όσο και για την Κρήτη,

Ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος, ένας από τους σπουδαίους ζωγράφους που έχουν χαρακτηρίσει τη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική, εκθέτει μια επιλογή από τα έργα του με τον τίτλο «Παραλογή». Έργα με λιτότητα που δεν παραπέμπει καθόλου σε κάποια μοναστική ολιγάρκεια αλλά στην ελάχιστη προσφορά που αρκεί για τη φιλοξενία, για τη σύναψη ενός δεσμού, για τη δημιουργία μιας κοινότητας. Τα έργα του Μποκόρου είναι έργα μιας συνάθροισης που κατασκευάζεται αποκλειστικά με τα υλικά της ζωγραφικής αλλά βυθίζονται βαθιά στην ιστορία και τις ιστορίες, στον αφηγηματικό κόσμο της μνήμης και των ονείρων. Είναι μια ζωγραφική που έχει τον χαρακτήρα «Παραλογής», μιας ιστορίας δηλαδή που μοιραζόμαστε όλοι.

Η «Παραλογή» του Χρήστου Μποκόρου τιμά έτσι μια Πινακοθήκη στην εσχατιά της Κρήτης και της Ελλάδας που έχει φτιαχτεί και ζει με αυτοθυσία και προσφορά που αναβλύζει από την ίδια την κοινότητα. Δημιουργία του αείμνηστου Σάββα Πετράκη με έργα που έχουν συλλεχθεί από προσωπικές δωρεές των ίδιων των καλλιτεχνών, με την έκθεση «Παραλογή» ξεκινά έναν καινούργιο δυναμικό και εμπλουτισμένο κύκλο.

Με την αφορμή της έκθεσης του Χρήστου Μποκόρου θα επανεκτεθεί μέρος της μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης. Επιμέλεια και των δύο εκθέσεων έχει ο Θεόφιλος Τραμπούλης.

Η έκθεση «Παραλογή» του Χρήστου Μποκόρου διοργανώνεται από το Σωματείο Φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου «Σάββας Πετράκης» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Βίγλα» με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Βιάννου, της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Εντάσσεται στο φεστιβάλ «Τέχνες του Νότου 2018», που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Βίγλα» και το Σωματείο Φίλων της πινακοθήκης Βιάννου κάθε καλοκαίρι στον Κερατόκαμπο.

Η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εγκαίνια έκθεσης 21 Ιουλίου -20.00

Συναυλία με τον Ρος Ντέιλυ.

Διάρκεια έκθεσης: 21-7 έως 30-9

Ώρες Λειτουργίας:

Καθημερινά 10-12 π.μ. και 6-9 μ.μ. Σαββατοκύριακο 10-1π.μ. και 6-9 μ.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News