Καλλιτέχνες για το περιβάλλον στην Ιεράπετρα

Πολιτισμός
Καλλιτέχνες για το περιβάλλον στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια του προγράμματος: «Φυσικό περιβάλλον και Καινοτόμες δράσεις στον Βιοτουρισμό - Δήμος Ιεράπετρας», η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής μέσω του κινήματος #ArtistsfortheEnvironment, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Περιβάλλον» του Δήμου Ιεράπετρας, διοργανώνει πολιτιστική έκθεση με θέμα τη «Γεραπετρίτικη Φύση». Η πρωτότυπη αυτή έκθεση θα λάβει χώρα στο Τζαμί Ιεράπετρας από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα χρησιμοποιήσει την τέχνη ως μέσο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με στόχο την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών του τόπου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Στην έκθεση θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από πολλούς καλλιτεχνικούς χώρους (φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, κόμικς κ.α.) από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

To Artists for the Environment (Καλλιτέχνες για το Περιβάλλον) είναι ένα περιβαλλοντικό κίνημα που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής. Βασίζεται στη δύναμη της θετικής περιβαλλοντικής αλλαγής μέσω της τέχνης, ενθαρρύνοντας τους καλλιτέχνες (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) να συνδράμουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News