Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Δείτε πως θα γνωρίσετε από κοντά τον… Κρητικό αστροναύτη, Μανούσο!

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, 7:30 μμ, Καφέ “Κήπος”, Χανιά

Εκδήλωση για την ενίσχυση του πρότζεκτ “Cretan Astronaut”, για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα σχετική καμπάνια, πραγματοποιείται σε μερικές ημέρες στα Χανιά. Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, ο... Μανούσος - όπως έχει “βαφτιστεί” η φιγούρα του Κρητικού αστροναύτη, η οποία αναμένεται να σταλεί στο διάστημα - προσκαλεί τους πάντες να τον γνωρίσουν σε “gala” που διοργανώνεται προς τιμήν του τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο καφέ “Κήπος”, στα Χανιά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές, «σκοπός του συγκεκριμένου gala είναι η ενίσχυση του πρότζεκτ “Cretan Astronaut” και της Crowdfunding καμπάνιας που “τρέχει” αυτό το διάστημα.

Η τιμή της πρόσκλησης ανέρχεται στα 10 ευρώ. Καθώς οι προσκλήσεις είναι περιορισμένες, απαιτείται προαγορά καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για την αγορά πρόσκλησης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6906/039.126, στο cretanastronaut@gmail.com ή μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook».

Ποιος είναι ο... Μανούσος;

Πριν από περίπου ένα χρόνο, μια ομάδα νέων αποφάσισε να στείλει έναν... Κρητικό στο διάστημα. Όχι κανονικό άνθρωπο, αλλά μια φιγούρα Κρητικού, ντυμένο αστροναύτη. Στόχος της ομάδας “Cretan Astronaut” είναι η γνωριμία με τον τομέα των Τεχνολογιών Αεροδιαστημικής, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες και τα οφέλη ενασχόλησης με τον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ ταυτόχρονα θέλει να προβάλλει την Κρήτη και να την τοποθετήσει στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και της τεχνολογίας.

Η πρώτη αποστολή, λοιπόν, αφορά την εκτόξευση ενός σκάφους στη στρατόσφαιρα, το οποίο αποτελείται από μια πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη διάταξη τύπου HUB. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το σκάφος θα καταγράφει μετεωρολογικές μετρήσεις, τη θέση του μέσω GPS, καθώς και την κατεύθυνσή του μέσω επιταχυνσιόμετρου και γυροσκοπίου, θα διατηρεί συνεχή τηλεπικοινωνία με τον δέκτη μας, ενημερώνοντας για την κατάσταση του σκάφους και θα βιντεοσκοπεί το ταξίδι με μια κάμερα γωνίας λήψης 360°.

Τονίζεται, εξάλλου, ότι το εν λόγω εγχείρημα υποστηρίζεται εξαρχής από τον Youth Entrepreneurship Club.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια