Με πλούσιες εκδηλώσεις συνεχίζονται τα «Ταλλαία»

Πολιτισμός
Με πλούσιες εκδηλώσεις συνεχίζονται τα «Ταλλαία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια σειρά από εκδηλώσεις συνεχίζεται αυτήν την εβδομάδα το Φεστιβάλ “Ταλλαία 2018” του Δήμου Μυλοποτάμου. Θεατρικές παραστάσεις, η σπουδαία έκθεση φωτογραφίας του Γιώργη Βαρδάκη από τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή για τον Νίκο Καζαντζάκη και η πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά αστροπαρατήρησης περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Το φεστιβάλ οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού-Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου “Αυλοπόταμος”, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. Οργανωτικά συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η Εφορία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και η Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης. Συμμετέχουν επίσης με εκδηλώσεις ο ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης και το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας, καθώς επίσης οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς των χωριών που φιλοξενούν τις φετινές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας έχει ως εξής:

Σήμερα Δευτέρα: Στον Άγιο Κωνσταντίνο στο Δαμαβόλου, στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί βραδιά αστροπαρατήρησης. Παρουσιάζουν οι Γ. Ορφανός και Γ. Ζηδιανάκης.

Μεθαύριο Τετάρτη 18 Ιουλίου: Στις 7 το απόγευμα, στο Κρυονέρι, εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας “Νίκος Καζαντζάκης: Ο μεγάλος Κρητικός” του Γεωργίου Βαρδάκη. Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή για τον Νίκο Καζαντζάκη. Η έκθεση θα παραμείνει στο Κρυονέρι έως τις 29 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Παρασκευή 20 και Κυριακή 22 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ σε Δαφνέδες και Δοξαρό, αντίστοιχα, θα ανέβει η θεατρική παράσταση “Ο έρωντας στην Κρήτη” του Παντελή Πρεβελάκη από το Θέατρο Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News