Πολιτισμός

Με πλούσιες εκδηλώσεις συνεχίζονται τα «Ταλλαία»

Με μια σειρά από εκδηλώσεις συνεχίζεται αυτήν την εβδομάδα το Φεστιβάλ “Ταλλαία 2018” του Δήμου Μυλοποτάμου. Θεατρικές παραστάσεις, η σπουδαία έκθεση φωτογραφίας του Γιώργη Βαρδάκη από τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή για τον Νίκο Καζαντζάκη και η πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά αστροπαρατήρησης περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Το φεστιβάλ οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού-Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου “Αυλοπόταμος”, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. Οργανωτικά συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η Εφορία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και η Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης. Συμμετέχουν επίσης με εκδηλώσεις ο ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης και το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας, καθώς επίσης οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς των χωριών που φιλοξενούν τις φετινές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας έχει ως εξής:

Σήμερα Δευτέρα: Στον Άγιο Κωνσταντίνο στο Δαμαβόλου, στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί βραδιά αστροπαρατήρησης. Παρουσιάζουν οι Γ. Ορφανός και Γ. Ζηδιανάκης.

Μεθαύριο Τετάρτη 18 Ιουλίου: Στις 7 το απόγευμα, στο Κρυονέρι, εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας “Νίκος Καζαντζάκης: Ο μεγάλος Κρητικός” του Γεωργίου Βαρδάκη. Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή για τον Νίκο Καζαντζάκη. Η έκθεση θα παραμείνει στο Κρυονέρι έως τις 29 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Παρασκευή 20 και Κυριακή 22 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ σε Δαφνέδες και Δοξαρό, αντίστοιχα, θα ανέβει η θεατρική παράσταση “Ο έρωντας στην Κρήτη” του Παντελή Πρεβελάκη από το Θέατρο Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια