default-image

«Ταξίδι στο όνειρο», μέσα από ένα λεύκωμα

Πολιτισμός
«Ταξίδι στο όνειρο», μέσα από ένα λεύκωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιβλίο
Δευτέρα,16 Ιουλ 2018, 19:30
Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», Χανιά

Ταξίδι στο όνειρο, όπως είναι και ο τίτλος του, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι αποκτήσουν το λεύκωμα του Δήμου Χανίων των εκδόσεων «Μίλητος» που επίσημα θα παρουσιαστεί στα Χανιά το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου.

Μέσα από τις 240 σελίδες του λευκώματος και με τις περίπου 500 φωτογραφίες που «ξεφύλλισε» το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναγνώστης «ανακαλύπτει» τα Χανιά μέσα από την εικαστική και ιστορική προσέγγιση που επιχειρούν ο Γιάννης Γιαννέλος και ο Γιώργος Κουκουράκης.

Μνημεία της πόλης, εκκλησίες, μοναστήρια παραλίες, το παλιό λιμάνι, μουσεία, σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ιστορικά κτίσματα και άλλα, «ταξιδεύουν» τον αναγνώστη στο χθες και το σήμερα μίας περιοχής από τις πλέον τουριστικές της χώρας.

«Η έκδοση αυτή συμβάλλει, με ένα ιδιαίτερο τρόπο, στην ανάδειξη και την προβολή του τόπου μας και μας προσκαλεί να μοιραστούμε με τους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στα Χανιά, ένα ταξίδι στο όνειρο», αναφέρει μεταξύ άλλων στο εισαγωγικό σημείωμα του στο λεύκωμα ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Στο λεύκωμα εκτός από το φωτογραφικό περιεχόμενο και τις σχετικές λεζάντες γίνεται μια σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη αναφορά στην ιστορία των Χανίων από την περίοδο των Μινωιτών μέχρι και σήμερα.

Το λεύκωμα αποτελεί αποτύπωμα της πόλης που περιγράφεται ως πόλη «Αρχόντισσα» των γιασεμιών «διαμάντι της Κρήτης και της Ανατολής».

Η εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά την Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση, για το βιβλίο θα μιλήσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της ΚΟ του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η διευθύντρια του Μουσείου Τυπογραφίας Έλια Κουμή και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων «Μίλητος» Εύα Μάντακα.

Στην εκδήλωση, που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρίνα Γιακουμάκη, χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News