Μπριγάδα με Βάσκους αγωνιστές στην Ξύλινη Tabya

Πολιτισμός
Μπριγάδα με Βάσκους αγωνιστές στην Ξύλινη Tabya

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενημερωτική συζήτηση για τον αγώνα του λαού στη χώρα των Βάσκων διοργανώνεται απόψε στο Ηράκλειο.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 20:00, στην Ξύλινη Tabya, με τη συμμετοχή Βάσκων αγωνιστριών και αγωνιστών.

Η βασκική οργάνωση διεθνιστικής αλληλεγγύης Απελευθέρωση/Askapenaren Lagunak διοργανώνει κάθε χρόνο μπριγάδες αμοιβαίας πληροφόρησης και συμπαράστασης με κινήματα και χώρες όλου του κόσμου.

Στις φετινές μπριγάδες / #brigadak2018 περιλαμβάνεται και μία που έρχεται στην Eλλάδα, φιλοξενούμενη του Resistance Festival.

Η μπριγάδα θα συναντηθεί με αγωνιστές, συλλογικότητες, κοινωνικές πρωτοβουλίες και κινήματα στην Αττική, τη Μακεδονία και την Κρήτη ώστε να ενημερώσει για την κατάσταση στη Χώρα των Βάσκων και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τη χώρα μας.

Παρακάτω ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το "Διεθνιστικό μανιφέστο των Βάσκων" που πρωτοδημοσιεύθηκε το 2012:

"Εμπρός στην οικονομική, πολιτική και στρατιωτική επίθεση, ενορχηστρωμένη από κράτη και κεφάλαιο, η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων του μόχθου χρειάζεται να βαθύνει, ώστε να σφυρηλατήσει μια αντικαπιταλιστική, αντισεξιστική, αντιρατσιστική, αντιφασιστική και αντιϊμπεριαλιστική διέξοδο από τη σημερινή κρίση.

Ο διεθνισμός θα είναι πατριωτικός ή ανύπαρκτος! Ο πατριωτισμός θα είναι διεθνιστικός ή ανύπαρκτος! Ζήτω μια Χώρα των Βάσκων ελεύθερη! Ζήτω μια Χώρα των Βάσκων σοσιαλιστική! Ζήτω μια Χώρα των Βάσκων διεθνιστική!"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News