Πολιτισμός

«Ο Άγιος Παΐσιος» την Κυριακή στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Οι Γέροντες της Εκκλησίας χαρακτηρίζονται από μια θαυμαστή ενότητα Πίστεως και Ζωής. Η Ζωή τους αποτελεί πρότυπο άσκησης, αγώνα, ταπείνωσης και προσευχής υπέρ του σύμπαντος κόσμου, καταθέτοντας το περίσσευμα της αγάπης τους στις αναζητήσεις, τον πόνο και τις ανάγκες των Ανθρώπων. Όλων, ωστόσο, των Ανθρώπων, χωρίς να κάνουν καμία εξαίρεση λόγω φύλου, εθνότητας, χρώματος, ή άλλης διάκρισης.

Ένας από τους σύγχρονες γέροντες της Εκκλησίας μας είναι και ο Άγιος Παΐσιος. Ήταν πολύ αγαπητός, καθώς αγαπούσε όλον τον κόσμο και μπορούσε να δώσει λύσεις στο προβλήματα των Ανθρώπων με διάκριση και προσευχή!

Είχε τόσα θέματα δικά του, προβλήματα υγείας κ.α. και πάντα ήθελε να βοηθάει τους άλλους παρά τον ίδιο Του τον εαυτό. Από την εποχή που εγκαταστάθηκε στην Παναγούδα, στο Άγιον Όρος, πλήθος κόσμου τον επισκεπτόταν.

Ήταν μάλιστα τόσο το πλήθος, ώστε να υπάρχουν και ειδικές σημάνσεις που έδειχναν στους προσκυνητές τον δρόμο προς το κελί Του, για να μην ενοχλούν τους υπολοίπους μοναχούς. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, συνέχιζε την έντονη ασκητική ζωή σε σημείο να ξεκουράζεται ελάχιστα, 2 με 3 ώρες την ημέρα, να τρώει ελάχιστα (ως ασκητής) και να φτιάχνει «σταμπωτά» εικονάκια, τα οποία χάριζε στους επισκέπτες ως ευλογία.

Ο Άγιος Παΐσιος, βρίσκονταν πάντα δίπλα στον πόνο, στις ανησυχίες, τη θλίψη και την ανάγκη του ανθρώπου, όπως όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 8ης Ιουλίου 2018, ώρες 15:30’-16:30’, είναι αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο, τον σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τη ζωή,το έργο και να αναδείξει την παρακαταθήκη του στη σημερινή πραγματικότητα.

«Αν βιάζεσαι να δεις τον κόσμο να γίνεται καλύτερος, άρχισε από τον εαυτό σου. Είναι ο συντομότερος δρόμος».

Την Κυριακή στην ΚΡΗΤΗ TV και ώρα 15:30.

                                                                          

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια