Καλοκαιρινό εργαστήρι Αρχιτεκτονικής στα Χανιά

Πολιτισμός
Καλοκαιρινό εργαστήρι Αρχιτεκτονικής στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο I.U.A.V. της Βενετίας και τον Δήμο Χανίων, οργανώνει καλοκαιρινό εργαστήρι Αρχιτεκτονικής στους χώρους του Κ.Α.Μ.

To εργαστήριο άρχισε στις 25 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως 13 Ιουλίου, ενώ είναι ανοιχτό σε φοιτητές από όλες τις σχολές της Ελλάδας και από το I.U.A.V.

Στη Βενετία, από το 2000, κάθε καλοκαίρι μετά την εξεταστική οργανώνεται εργαστήριο τριών εβδομάδων, με την ονομασία W.A.Ve. (Workshop Architecture Venice), με διδάσκοντες, καθηγητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018 οργανώνονται για πρώτη φορά παράλληλα εργαστήρια, σε πέντε ακόμη πανεπιστήμια: στο Βελιγράδι, στα Τίρανα, στο Κιγκάλι-Ρουάντα, στο Ροζάριο - Αργεντινή, στα Χανιά, με υπεύθυνους καθηγητές, πρώην φοιτητές της ίδιας Σχολής και με κοινή θεματική στην αναβίωση ιστορικών κέντρων.

Οι εργασίες της ευρύτερης ομάδας διδασκαλίας, διαλέξεις, υλικά, άλλες δράσεις, μεταδίδονται παράλληλα σε όλες τις πόλεις του δικτύου και τα αποτελέσματα θα περιοδεύσουν ως έκθεση, το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα του ίδιου έτους.

Στο εργαστήρι των Χανίων επιλέχθηκε ως χώρος μελέτης το ιστορικό κέντρο στο Καστέλι Κισάμου, σε μια προσπάθεια προστασίας - ανάδειξης - ένταξης των ιστορικών κατάλοιπων στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

Λαμβάνουν μέρος οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, 5 υπότροφοι I.U.A.V. από τη Βενετία και 25 φοιτητές από τις Σχολές Αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Σκουτέλης - Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News