Οι «Ερωτοκρήτες» σας προσκαλούν σε δύο μέρες γεμάτες Κρητικά!

Πολιτισμός
Οι «Ερωτοκρήτες» σας προσκαλούν σε δύο μέρες γεμάτες Κρητικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,01 Ιουλ 2018, 20:30
Θεατράκι «Μάνος Κατράκης»

Χορούς και τραγούδια της Κρήτης θα γεμίσει δύο ολόκληρες μέρες ο Άγιος Βασίλειος Πεδιάδος από τα μέλη του εργαστηρίου παραδοσιακής και πολιτιστικής εκπαίδευσης «Ερωτοκρήτες».

Το εργαστήριο σας προσκαλεί στις δύο θερινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 Ιουλίου και την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ στο Θεατράκι «Μάνος Κατράκης».

Μουσικά θα συνοδεύσουν:

  • Μιχάλης Γρινιεζάκης
  • Αντώνης Μανουσάκης
  • Επαμεινώνδας Ερωτοκριτάκης
  • Γιάννης Τρευλάκης
  • Στάθης Γιαλιτάκης

Με τη στήριξη του Π.Σ. Αγίου Βασιλείου

Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.

Ποιοι είναι οι «Ερωτοκρήτες»;

Το εργαστήρι παραδοσιακής & πολιτιστικής εκπαίδευσης «Ερωτοκρήτες» ιδρύθηκε από τον Επαμεινώνδα Ερωτοκριτάκη και την Ιωάννα Τσεντελιέρου.

Σκοποί του είναι:

* Η προώθηση, η διάδοση κι η διαφύλαξη της κρητικής παράδοσης, του κρητικού χορού, της κρητικής μουσικής και της κρητικής ενδυμασίας με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής του νησιού μας, σεβόμενοι την ιστορία τους.

* Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών μας.

* η ανάπτυξη πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων κι εκδηλώσεων.

Η διδασκαλία γίνεται με αγάπη προς τους μαθητές μας αλλά και με αγάπη και μεράκι για τη παράδοσή μας.

Λειτουργούν τμήματα (παιδικά – εφήβων - ενηλίκων) διδασκαλίας πάνω από 20 κρητικών παραδοσιακών χορών από όλους τους νομούς της Κρήτης με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής του νησιού μας.

Τέλος, λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών & παραδοσιακού τραγουδιού προσχολικής ηλικίας (4 – 6 ετών), μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοκινητικής αγωγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News