Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

"Daedalus": Η μυθική μορφή του Δαίδαλου στη Μινωική Κρήτη «έρχεται» Ηράκλειο

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 6:00 μμ, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με τίτλο «Daedalus» έρχεται για να μας καθηλώσει.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 18:00 από τον Don Evely, τ. Επιμελητή της Βρετανικής Σχολής Κνωσού και ειδικό σε θέματα τεχνολογίας της Εποχής του Χαλκού.

Ο ομιλητής θα ανιχνεύσει παραδείγματα της επινοητικότητας και της καινοτομίας που συνδέονται με τη μυθική μορφή του Δαίδαλου στη Μινωική Κρήτη, μέσα από αντικείμενα κυρίως των Συλλογών του Α.Μ.Η.

Παράλληλα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση στο Α.Μ.Η, που θα εστιάζει αποκλειστικά στα εκθέματα που προέρχονται από τα εργαστήρια της Συνοικίας Μ, της μινωικής πόλης των Μαλίων (ώρα έναρξης: 12:00, είσοδος ελεύθερη για τους συμμετέχοντες).

Τόσο η διάλεξη όσο και η ξενάγηση, εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου θεματικού κύκλου «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» που περιλαμβάνει διαλέξεις,  ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και σε αρχαίους εργαστηριακούς χώρους, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιωματικά εργαστήρια  συντήρησης, εκθέσεις σύγχρονων έργων και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Αποκορύφωμα των δράσεων του θεματικού κύκλου,  ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα αποτελέσει η υλοποίηση αρχαιολογικής περιοδικής έκθεσης, που προγραμματίζεται να εγκαινιασθεί εντός του 2019.

Η διάλεξη θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα. 

 

 

 

Σχόλια