Ο Κλήδωνας στον Κατσαμπά έκρυβε... χαράς ευαγγέλια για τους κατοίκους

Πολιτισμός
Ο Κλήδωνας στον Κατσαμπά έκρυβε... χαράς ευαγγέλια για τους κατοίκους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλέντησαν με την ψυχή τους κάτοικοι του Κατσαμπά, με το γήπεδο μπάσκετ της περιοχής να «πλημμυρίζει» κόσμο, χαμόγελα, μουσική και… φωτιές για τον Κλήδωνα!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσαμπά «Γιώργος Σεφέρης» φρόντισε το βράδυ της Κυριακής να αναβιώσει το έθιμο του Κλήδωνα. Οι μικροί μας φίλοι λοιπόν, συγκέντρωσαν όλα τα στεφάνια του Μαΐου στο μπάσκετ, άναψαν φωτιά και άρχισαν να πηδούν πάνω από τις φλόγες.

Το κέφι «ανέβηκε» με τη μουσική και όσοι βρέθηκαν σ’ αυτό το μοναδικό γλέντι σηκώθηκαν και χόρεψαν Κρητικούς χορούς.

Στον Κλήδωνα του Κατσαμπά έδωσαν το «παρών» τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, όσο και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής και στον σύντομο χαιρετισμό του, ανακοίνωσε ότι η σύμβαση για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην συμβολή των οδών Ικάρου και Κανάρη θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες το συντομότερο δυνατόν.

Οι χαρμόσυνες ανακοινώσεις όμως δε σταματούν εδώ για τον Κατσαμπά!

Επίσης, ο κ. Λαμπρινός ενημέρωσε ότι η ανακαίνιση του γηπέδου μπάσκετ και του παρακείμενου πάρκου, όπου και πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του Κλήδωνα, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της συνολικής παρέμβασης του Δήμου στους υπαίθριους αθλητικούς χώρους του Ηρακλείου, η οποία εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News