default-image

Διασκέδαση και γλυπτική στην άμμο για παιδιά

Πολιτισμός
Διασκέδαση και γλυπτική στην άμμο για παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθήματα γλυπτικής στην άμμο για παιδιά, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Γλυπτικής που πραγματοποιείται στην Αμμουδάρα.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν – εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, στην παραλία που βρίσκεται 100 μέτρα δυτικά του ξενοδοχείου Agapi Beach, μπροστά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια EMI, το μπαράκι του Frank και την ταβέρνα Λωτός. Τα μαθήματα είναι δωρεάν, η όλη δράση έχει πιλοτικό χαρακτήρα με σκοπό να λειτουργήσει οργανωμένα την επόμενη χρονιά και μαζί με τους γλύπτες, συμμετέχει και η εξειδικευμένη με την απασχόληση και τις ομαδικές δραστηριότητες παιδιών, Μαρία – Αμαλία Στέφου.

Τονίζεται ότι οι γονείς και οι συνοδοί, έχουν την ευθύνη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Το 3ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Μαλεβιζίου: 

Το 3ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, πραγματοποιείται σε 4 σημεία της παραλίας της Αμμουδάρας, από την Βαγιά μέχρι τον Αλμυρό, υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι  έξι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ στέλνουν μηνύματα σε όλο τον κόσμο, μέσα από τα εκπληκτικά έργα τέχνης τους, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Το θέμα του φεστιβάλ φέτος είναι «Δεν το βάζω κάτω! Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες!» με τον Δήμο Μαλεβιζίου να το προβάλει και μέσα από τα δημοτικά οχήματα, τοποθετώντας σχετικές ενδείξεις σε αυτά. Παράλληλα όμως, τα εντυπωσιακά έργα τέχνης από άμμο κάνουν ήδη «το γύρο του κόσμου» καθώς οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες της περιοχής είναι αμέτρητα, όπως και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, ο θεσμός που υποστηρίζεται και από την Περιφέρεια Κρήτης, «βάζει το δικό του λιθαράκι» στην προβολή του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.

Το φεστιβάλ επαγγελματικής Γλυπτικής στην άμμο, που ξεκίνησε στην Αμμουδάρα το 2016, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη. Άρχισε στη 1 και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου, αποδίδοντας  εξαιρετικά έργα τέχνης που αναμένεται να εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Τα έργα, εκτός απροόπτου, θα παραμείνουν, όπως και πέρυσι, στις παραλίες της Αμμουδάρας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αποτελώντας ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής. Φέτος μάλιστα το φεστιβάλ θα γίνει σε τέσσερα σημεία της Αμμουδάρας, αντί για δύο που ήταν το 2017.

Ο μοναδικός στο είδος του θεσμός διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση.  Γλυπτά φιλοτεχνούν ήδη ο Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής Yuriy Mysko, η διεθνής γλύπτρια επίσης από την Ουκρανία Lyudmyla Mysko και οι Έλληνες γλύπτες Ανδρέας Αραπάκης και Αμαλία Φλωρου. Το δεύτερο δεκαήμερο του φεστιβάλ θα φιλοτεχνήσουν επίσης έργα ο Μανώλης Χαρκούτσης και ο Ρουμάνος εικαστικός Gabriel Grama.

Μικροί και μεγάλοι  μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα το φεστιβάλ και αν το θελήσουν, να δημιουργούν κοντά στους γλύπτες, τα δικά τους έργα τέχνης από άμμο. Μάλιστα, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 5.30 το απόγευμα διοργανώνεται πιλοτικά μάθημα γλυπτικής στην άμμο σε παιδάκια, με την εθελοντική βοήθεια της εξειδικευμένης παιδοψυχολόγου Μαρίας – Αμαλίας Στέφου. Το μάθημα σε πρώτη φάση πιλοτικά, ώστε να πραγματοποιούνται περισσότερα μαθήματα από την ερχόμενη χρονιά, θα γίνει στην παραλία μπροστά στον πρώην club “Barracuda” και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και σε παιδάκια που συνοδεύονται.

Οι παραλίες που γίνεται το φεστιβάλ είναι :

-   Από τις 11 έως τις 20 Ιουνίου επίσης σε δύο παραλίες, η πρώτη στα δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού και η δεύτερη μπροστά από το πρώην club “Barracuda”.

 Πολύτιμη είναι η υποστήριξη από τις επιχειρήσεις που έχουν μέχρι τώρα γίνει χορηγοί της διοργάνωσης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News