default-image

Χωρίς Υακίνθεια και φέτος τα Ανώγεια - Ποιος ο λόγος της ματαίωσης

Πολιτισμός
Χωρίς Υακίνθεια και φέτος τα Ανώγεια - Ποιος ο λόγος της ματαίωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μία ακόμη χρονιά το φεστιβάλ των Υακινθείων δεν θα πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο των Υακινθείων οι ζημιές στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις, από πέρυσι που έχουν υποστει φθορές δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί με αποτέλεσμα και φέτος τα Υακίνθεια να «κατεβάσουν ρολά»

Οι διοργανωτές δίνουν ραντεβού για το καλοκαίρι του 2019 , με την προσμονή να υποδεχτούν στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις όλους όσοι θελήσουν να ανηφορίσουν για Ανώγεια προκειμένου να παρακολουθήσουν το πολιτιστικό φεστιβάλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου των Υακινθείων :«Ενημερώνουμε τους φίλους των Υακινθείων ότι οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών στις εγκαταστάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου οι προγραμματισμένες για φέτος εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν για λόγους ασφαλείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εργάζεται ώστε να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται, σε αυτήν την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τις πολιτιστικές δράσεις.

Στο πλαίσιο, αυτό οι συνεργασίες και επαφές μας, με δημόσιους φορείς και χορηγούς, συνεχίζονται δυναμικά, ώστε τον Ιούλιο του 2019, να υποδεχτούμε τους πολλούς και καλούς φίλους των Υακινθείων, παρουσιάζοντάς τους στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις μια δυναμική πολιτιστική πρόταση.

Καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία σε όλα τα θερινά φεστιβάλ.»

Πώς γεννήθηκαν τα Υακίνθεια:

Το 1998 τα Υακίνθεια από τον Λουδοβίκο και μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων με όραμα. Από τότε κάθε χρόνο, εκτός από πέρυσι και φέτος,στο τέλος Ιουλίου, στα 1260 μέτρα στο πέτρινο θέατρο του Αγίου Υακίνθου με τα δέντρα στις κερκίδες και την ορχήστρα, εκατοντάδες καλλιτέχνες, επιστήμονες, αθλητές, δημοσιογράφοι και χιλιάδες φοιτητές, άνθρωποι κάθε ηλικίας, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν και παρακολουθούν τα πολιτιστικά δρώμενα των Υακινθείων.

Το γεγονός αυτό έχει καταξιώσει και έχει κατατάξει τα Υακίνθεια στη θέση των πλέον σημαντικών θεσμών πολιτιστικής δημιουργίας στη Χώρα μας, σημείο αναφοράς μεσογειακών πολιτισμικών ανταλλαγών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News