default-image

Τετραήμερο μαθητικό φεστιβάλ στο Αρκαλοχώρι

Πολιτισμός
Τετραήμερο μαθητικό φεστιβάλ στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Δευτέρα,11 Ιουν 2018, 18:00
Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου

Τετραήμερο μαθητικό φεστιβάλ από μεθαύριο Δευτέρα 11 έως την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου, με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του Δήμου, διοργανώνουν ο Δήμος και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με τη στήριξη της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας “Δρώντες επί σκηνής”.

Το τετραήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου και κατά τη διάρκειά του τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στήσουν ένα φεστιβάλ γεμάτο θέαμα, ψυχαγωγία, παράδοση και προβληματισμό, μα πάνω από όλα ζωντάνια και αισιοδοξία. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι μικροί μαθητές με μουσικοθεατρικές παραστάσεις και εικαστικού περιεχομένου εκθέσεις, παρουσιάζοντας την προσπάθειά τους στο πλαίσιο δράσης, ευαισθητοποίησης και διαδραστικότητας.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και σκοπό έχει την ανάδειξη των δεξιοτήτων των μαθητών αλλά και την ταυτόχρονη επαφή τους με μαθητές από όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του δήμου, προκειμένου να προαχθεί η αξία της πολιτιστικής δημιουργίας και η σύνδεση της μαθητικής ζωής με την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, με τη θεατρική παράσταση “Μια βάρκα όνειρα”, από τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.

Η δημοτική Αρχή απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News