Πολιτισμός

Δωρεάν Ξενάγηση

Μη χάσετε την τελευταία ξενάγηση στο… «Κρητικό παρελθόν»

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018, 2:00 μμ, Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου, πλατεία Ελευθερίας

Με την πιο όμορφη... βόλτα στο Ηράκλειο ολοκληρώνεται ο Κύκλος Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων, με τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία».

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνδιοργανώνουν Κύκλο Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» από την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ώρα 18:00.

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Πολυμέσων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Θα συνοδεύονται με προβολές εικόνων και στη συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Τι περιλαμβάνει η 4η ενότητα;

«1840-1898  Β΄περίοδος Τουρκοκρατίας εξεγέρσεις  και επαναστάσεις  των Κρητών. 1898-1913  Ανεξαρτησία , Ένωση της Κρήτης  με την Ελλάδα’».

 Η συμμετοχή στις ομιλίες είναι ελεύθερη.

Κύκλος ξεναγήσεων – Τελευταία Ξενάγηση στις 9 Ιουνίου 2018

Η ξενάγηση του Σαββάτου, 9 Ιουνίου 2018, θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην πλατεία Ελευθερίας. Η πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή θα ξεκινήσει από την καρδιά της πόλης, θα συμπεριλάβει τις κρήνες Γενιτσάρ και Χαϊναλή, τον Προμαχώνα Σαμπιονάρα, τα Νεώρια, το Ενετικό Λιμάνι, την πλατεία 18 Άγγλων και θα καταλήξει στο Φρούριο του Κούλε.

Δηλώσεις συμμετοχών στις ξεναγήσεις: Πελαγία Βελιγραδή, 6938104008 και

Αθηνά Αντωναράκη, 6945548800 

Στις ξεναγήσεις μπορούν να  συμμετέχουν και άτομα που δεν παρακολούθησαν τις ομιλίες.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τους Εθελοντές Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου και τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Είσοδος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για την ξενάγηση: €5 (κανονικό) και €4 (μειωμένο).

Σχόλια