Πολιτισμός

Σε λίγες ώρες, η πιο… κινηματογραφική γιορτή, ταυτόχρονα σε όλη την Κρήτη

Η πιο… κινηματογραφική γιορτή θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Κρήτη!

Ο λόγος για το Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους «Tres Court», το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Κρήτη, σήμερα, στις 8:30 το βράδυ.

Χάρη στο Chania Film Festival και τους συνεργαζόμενους φορείς οι φίλοι του κινηματογράφου, στην Κρήτη, θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, και θα λάβουν μέρος σε μια διεθνή ψηφοφορία μιας δημόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία!

Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό με το κοινό της Κρήτης να παρακολουθεί και να ψηφίζει, συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα και αξιολογώντας τις ταινίες του προγράμματος.

Έτσι σήμερα, ταυτόχρονα, σε 5 πόλεις της Κρήτης θα απολαύσουμε το γρηγορότερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου: 41 ταινίες μέσα σε δύο ώρες! Θα παρασυρθούμε σ' ένα εξπρές κινηματογραφικό ταξίδι, αλλά και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες, για την ανάδειξη αυτής που θα βραβευτεί με την Επιλογή του Κοινού από τις 80 συμμετέχουσες πόλεις από όλον τον κόσμο.

Μέσα σε αυτές και οι πέντε μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης:

  • Χανιά, Θερινός Κινηματογράφος Αττικόν,
  • Ρέθυμνο, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου,
  • Ηράκλειο, Πειραματικό Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου,
  • Αγ. Νικόλαος, Δημοτικό Κινηματοθέατρο REX,
  • Σητεία, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Σητείας,

Περισσότερες πληροφορίες για το Tres Court International Film Festival μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Το Tres Court έρχεται στην Κρήτη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων/ Chania Film Festival και με την υποστήριξη:

Της Περιφέρειας Κρήτης

Του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών

Της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης

Του θερινού Κινηματογράφου Αττικόν

Της Λέσχης Κινηματογράφου Ρεθύμνου

Της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Κινηματογραφική Λέσχη του Θεάτρου της Σητείας

Του Δήμου Χανίων

Του Δήμου Ηρακλείου

Του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου.

Τι είναι το Tres Court International Film Festival;

Το Tres Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία που προχώρησε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival για την ανάπτυξη του Tres Court καταρχήν στην Κρήτη και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα σε 80 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.).

Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή των διεθνών βραβείων μέσω ψηφοφορίας.

Σχόλια