Πολιτισμός

Cinema

Το πάρκο γίνεται υπαίθριος κινηματογράφος για τον… «Έρωτα και Επανάσταση»

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018, 8:30 μμ, Πάρκο Γεωργιάδη

Σε… υπαίθριο κινηματογράφο θα μετατραπεί το πάρκο Γεωργιάδη, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, υποσχόμενο μια υπέροχη βραδιά κάτω από τα αστέρια.

Και αυτό γιατί, την Τρίτη 29 Μαΐου στις 8:30 το απόγευμα, στο Πάρκο Γεωργιάδη, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της νέας ταινίας του Γ. Γιουλουντά, με τίτλο «Έρωτας και Επανάσταση».

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου από τις «Φυλές του Πάρκου» θα παραστούν συνεργάτες της ταινίας και πολυπληθής ομάδα αλληλέγγυων από το ZAD (Ζώνη προς Υπεράσπιση) της Notre-Dame-des-Landes της Γαλλίας.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία αναφέρεται στους αγώνες συλλογικοτήτων, κινημάτων και ομάδων αλληλεγγύης στην Ελλάδα, την περίοδο της κρίσης.

Επίσης αναφέρεται στον πολυετή αγώνα για την ακύρωση της εγκατάστασης του καταστροφικού αεροδρομίου στον κάμπο του Καστελλίου, την αγροτική ενδοχώρα της Κρήτης και υπέρ της αναβάθμισης και επέκτασης του σημερινού αεροδρομίου Ηρακλείου.

Η ταινία, σε ελάχιστο διάστημα, έχει προβληθεί σε πολλές πόλεις της Γαλλίας και της Κεντρικής Ευρώπης με μεγάλη ανταπόκριση, συμμετοχή και επιτυχία.

Σημειώνεται ότι τη διοργανωση έχουν αναλάβει: η Πρωτοβουλία Πολιτών Για Τη Διάσωση, Προβολή και Αειφορο Ανάπτυξη της Πεδιάδας, η Πρωτοβουλία Αναρχικών Ενάντια Στα Σχέδια Για Αεροδρόμοιο Στό Καστέλλι και οι Φυλές Του Πάρκου Γεωργιάδη.

Σχόλια