Ιεράπετρα & θέατρο... πάνε μαζί: Δηλώστε τώρα συμμετοχή!

Πολιτισμός
Ιεράπετρα & θέατρο... πάνε μαζί: Δηλώστε τώρα συμμετοχή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τέχνη μπορεί να «ενώσει» διαφορετικούς ανθρώπους και να ταξιδέψει παντού!

Το ίδιο ισχύει και για την Ιεράπετρα στην οποία και φέτος διοργανώνεται το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 20 – 27 Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται στα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, αρκεί να είναι ελληνόφωνα. Από τις ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα επιλεγούν από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ επτά (7) θεατρικά σχήματα.

Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των Τεχνών, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και η επιτροπή κοινού. Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία Α΄, Β΄, Γ΄ Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ & Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Κινησιολογίας, Μουσικής, Φωτισμού, Αφίσας, Προγράμματος και το Βραβείο Κοινού.

Το Φεστιβάλ προσφέρει 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό για τις εκτός Κρήτης διαγωνιζόμενες ομάδες (για τις ομάδες της Κρήτης 1 διανυκτέρευση με πρωινό) και δείπνο μετά την παράσταση σε όλες τις ομάδες. Για κάθε ομάδα θα προσφέρονται τα παραπάνω μέχρι τον αριθμό των δεκαπέντε ατόμων - ηθοποιών και συντελεστών- τα οποία και θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης.

Στην περίπτωση που τα μέλη των ομάδων είναι πάνω από 15 ή ακολουθούν την ομάδα φίλοι και συνοδοί, έχει εξασφαλιστεί ειδική εκπτωτική τιμή.

Επίσης, προσφέρεται διανυκτέρευση σε 2 άτομα από κάθε ομάδα για το βράδυ της απονομής. Έχει εξασφαλιστεί για όλους έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής: Πειραιάς - Ηράκλειο - Πειραιάς.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση συμμετοχής όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail.
  2. Σύντομο βιογραφικό του θεατρικού σχήματος, λίγα λόγια για το έργο (μέχρι 5 γραμμές), φωτογραφίες και ονόματα των συντελεστών της παράστασης σε ψηφιακή μορφή.
  3. Πρόγραμμα και αφίσα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή.
  4. Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
  5. DVD της παράστασης.

Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 2 Ιουλίου(σφραγίδα ταχυδρομείου)

ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α – Δήμου Ιεράπετρας Για το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας Δημοκρατίας 31 (κτίριο Μελίνα Μερκούρη) Ιεράπετρα 72200

Μάνος Γεωργαλάκης τηλ: 6937274447, Σοφία Κονταξάκη τηλ: 6977404681

e-mail: [email protected]

Συμμετοχές με τα παρακάτω έργα που έχουν παρουσιασθεί στο Φεστιβάλ τα 2 τελευταία χρόνια, δεν θα ληφθούν υπόψη:

«Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά

«Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά

«Οι σιδεράδες» του Μίλος Νίκολιτς

«Ψέμα στο ψέμα» του Anthony Neilson

«Άγρυπνο κώμα» της Γιούλης Αποκατανίδου

«Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ

«Φτυστός ο μακαρίτης» της Πέννυ Φυλακτάκη

«Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά

«Μάνα Μητέρα Μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη,

«Βαριέμαι» του Ρικάρντο Ταλεσνίκ,

«Λέγκω, η ατιμασμένη κόρη» της Γιούλης Αποκατανίδου,

«Βασιλικώ Καρπώ» της Ελβίνας Μποτονάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News