Ινδοί ανεβάζουν τη «Λυσιστράτη» στα... βεγγαλέζικα

Πολιτισμός
Ινδοί ανεβάζουν τη «Λυσιστράτη» στα... βεγγαλέζικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Σάββατο,26 Μαΐ 2018, 19:00
Αμφιθέατρο Μ. Μανασσάκη του Φοιτητικού Κέντρου Βουτών

Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη θα πάρει ζωή μέσα από μία μοναδική θεατρική παράσταση την οποία πλαισιώνουν Ινδοί και η γλώσσα στην οποία θα παίξουν είναι… τα βεγγαλέζικα.

Όλοι θα αναρωτιέστε φυσικά περί τίνος πρόκειται…

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δικτύωσης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, φιλοξενούν θεατρική παράσταση του φοιτητικού θιάσου "Santiniketan Poesis" που αποτελείται από φοιτητές του Πανεπιστημίου Santiniketan.

Το Πανεπιστήμιο Santiniketan της Ινδίας είναι ένα εμβληματικό Πανεπιστήμιο Τεχνών, πολύ γνωστό διεθνώς από την εκεί εστιασμένη έντονη και πρωτοπόρα εκπαιδευτική δράση του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, φιλόσοφου, εκπαιδευτικού και λογοτέχνη (Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας 1913), κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Σχετικά με την παράσταση

Πρόκειται για διασκευή της κωμωδίας ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη στην γλώσσα bengali (bangla, βεγγαλέζικα) και θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά σε υπερτίτλους.

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Μ. ΜΑΝΑΣΣΑΚΗ του Φοιτητικού Κέντρου Βουτών, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 7μμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News