Οι «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα»... τρυπώνουν στις φυλακές της Κρήτης

Πολιτισμός
Οι «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα»... τρυπώνουν στις φυλακές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση

Η τέχνη μπορεί να… εισχωρήσει παντού, ακόμα και σε κελιά φυλακών, κάνοντας και τους πιο σκληρούς να λυγίσουν!

Γι’ αυτό λοιπόν, με στόχο τη ψυχαγωγία των κρατουμένων, τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους και τη δημιουργία διόδων επικοινωνίας με την κοινωνία, η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί θεατρικές παραστάσεις που θα δοθούν στα καταστήματα κράτησης στο νησί.

Το έργο που θα παρακολουθήσουν οι κρατούμενοι είναι η κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Ηράκλειο την περασμένη Κυριακή.

Οι ηθοποιοί έδωσαν και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε παραστάσεις που σίγουρα θα είναι μοναδικές για εκείνους, αλλά και για όσους θα τις παρακολουθήσουν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη η «Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής υλοποιεί μία σειρά από θεατρικές παραστάσεις που θα παρακολουθήσουν οι κρατούμενοι. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ψυχαγωγία των κρατουμένων η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους από τη μία, και από την άλλη η δημιουργία διόδων επικοινωνίας με την κοινωνία.

Αγκαλιάζουμε, προωθούμε τέτοιες προσπάθειες, θεωρούμε σαν Περιφέρεια Κρήτης ότι το θέατρο αποτελεί πολιτισμική «τροφή», είναι βασικός πυλώνας για τη σύγχρονη κοινωνία μας, και σε αυτό θα πρέπει να έχουν πρόσβαση και οι έγκλειστοι». Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για την υλοποίηση της κοινωνικής δράσης ευχαρίστησε για την συνεργασία τις διοικήσεις, το προσωπικό των καταστημάτων κράτησης, όπως επίσης τον προϊστάμενο και το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης ανέφερε, ότι, στην παράσταση που θα δοθεί στο κατάστημα κράτησης στην Αγιά, θα παραβρεθεί και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, επικροτώντας τις παραστάσεις, ούτως ώστε η καλή πρακτική να υλοποιηθεί και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Οι παραστάσεις που θα δοθούν είναι οι εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

α. Κατάστημα Κράτησης Αγιάς, στις 23-5-2018

β. Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης, στις 24-5-2018

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού, στις 7-6-2018

(φωτογραφία αρχείου) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News