Πολιτισμός

Δωρεάν Ξενάγηση

Δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο «Ν.Καζαντζάκης»

Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, 12:00 μμ, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, Μυρτιά

Ταξίδι στο έργο του σπουδαίου κρητικού συγγραφέα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι αμέτρητοι αναγνώστες του Νίκου Καζαντζάκη.

Στο ομώνυμο Μουσείο στη Μυρτιά πραγματοποιείται φωτογραφική συνάντηση, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και (δια)δίκτυα με σημείο αναφοράς τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Οι δράσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων κορυφώνονται με τη φωτογραφική συνάντηση #KazantzakisMuseum_PhotoMeeting, την Κυριακή 20 Μαΐου στο Μουσείο Καζαντζάκη (ώρες 12:00-14:00). Στόχος της δράσης είναι η αλληλεπίδραση του Μουσείου με τους επισκέπτες του μέσω των νέων ψηφιακών τεχνολογιών.

Οι συμμετέχοντες στη δράση αυτή θα μπορούν να περιηγηθούν στο Μουσείο δωρεάν και να παρακολουθήσουν την ξενάγηση σε αυτό, παράλληλα με τη βιωματική εξοικείωση στις τεχνικές χρήσης του Instagram. Μέσω της δράσης αυτής έχει οργανωθεί φωτογραφικός διαγωνισμός, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης (ΕΦΕΚ).

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν φωτογραφίες με ημερομηνία ανάρτησης από τις 10 έως τις 20 Μαΐου χρησιμοποιώντας τα hashtags #KazantzakisMuseum_PhotoMeeting και #KazantzakisMuseum, την ετικέτα @Kazantzakismuseum στο Instagram ή / και κοινοποιώντας στη σελίδα @Kazantzakis.Museum στο Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση αυτή και τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.kazantzaki.gr.

Την Κυριακή 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί επίσης το οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου με τον τίτλο «Όταν ο Καζαντζάκης συνάντησε τον QR code», το οποίο θα λάβει χώρα από τις 11:00 έως τις 13:00.

Αναλογιζόμενοι μέσα από τα χειρόγραφα του συγγραφέα τη δυναμική του γραπτού αλλά και του ψηφιακού λόγου, ανακαλύπτουμε τρόπους γραφής που αξιοποιούσε ο Καζαντζάκης. Οι ιδέες από το χαρτί βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα στο διαδίκτυο και τις αφήνουμε στην αέναη κίνησή του.

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

2810.741689 | info@kazantzaki.gr (κ. Βαγγέλη Χαριτόπουλο)

 

Σχόλια