Πολιτισμός

Το γεγονός της Αναλήψεως στον Ορθόδοξο Λόγο

Το μυστήριο της Αναλήψεως θα αναλύσουν ο παρουσιαστής Ιωάννης Λίλης και οι καλεσμένοι της εκπομπής «Ορθόδοξος Λόγος».

Η Ανάληψη του Ιησού Χριστού αποτελεί αναμφίβολα η θριαμβευτική λήξη της επί γης παρουσίας Του. Ο Κύριος μετά την Ανάστασή Του συνέχισε για σαράντα ημέρες να εμφανίζεται στους μαθητές Του.

Την τεσσαρακοστή ημέρα, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Λουκά, οδήγησε τους μαθητές Του στο όρος των Έλαιών, όπου συνήθως προσεύχονταν και αφού σήκωσε τα χέρια του, τους ευλόγησε και στη συνέχεια χωρίσθηκε απ' αυτούς και ανήλθε προς τα πάνω, στον ουρανό, μέχρι που τον έχασαν από τα μάτια τους.

Η χαρά τους ήταν μεγάλη γιατί πήραν την ευλογία του Χριστού στην Ανάληψή Του. Με αυτήν την ευλογία αυτή η ολιγάριθμη Εκκλησία των μαθητών, αυξήθηκε και έγινε μεγάλη και λαμβάνοντας την χάρη του Αγίου Πνεύματος αναδείχτηκε στην Εκκλησία εκείνη που εγκαθιδρύθηκε σε όλα τα μέρη της γης.

Ο Χριστός ανέρχεται στους ουρανούς για να μας στείλει το παράκλητο Πνεύμα, ένδειξη ότι δεν εγκαταλείπει το ανθρώπινο γένος.

Το γεγονός της Ανάληψης του Κυρίου και τη σημασία της για τον Άνθρωπο συζητούνται στον "Ορθόδοξο Λόγο" της Κυριακής 20 Μαΐου 2018, ώρες 15:30-16:30.

Σχόλια