Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Μια βραδιά κάτω από τα αστέρια στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, 9:00 μμ, Κήπος Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων την Παρασκευή 18 Μαΐου, με μία συναυλία που θα μείνει αξέχαστη σε όσους δώσουν το «παρών».

Στις 21:00 μη χάσετε το μουσικό σχήμα LoopIA Band που θα κάνει ένα μοναδικό live, με διεθνές ρεπερτόριο στον κήπο του Μουσείου.

Οι LoopIA, Ίριδα-Βασιλική Τσιγάρα (Vocals-looping) και Αντώνης Βουμβουλάκης (Guitar-bass-seabord looping), συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής με τον ντράμερ Νικόλα Χριστόπουλο. Αξιοποιώντας την τεχνική του live looping και με τη χρήση σύγχρονων οργάνων, χτίζουν μαζί έναν πρωτότυπο, πειραματικό ήχο που περιστρέφεται γύρω από lounge jazz και soul ακούσματα.

Η εκδήλωση θα προβληθεί μέσω live streaming στη σελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (www.historical-museum.gr), σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με σκοπό η εμβέλεια της συγκεκριμένης δράσης να υπερβεί τα γεωγραφικά όρια της πόλης και να προσελκύσει το ενδιαφέρον του απομακρυσμένου κοινού του Ι.Μ.Κ.

Το βράδυ της Παρασκευής το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοικτό από τις 20:00΄ έως τις 23:00΄. Στο διάστημα αυτό, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν αυτόνομα τις εκθεσιακές του ενότητες, να απολαύσουν το ποτό τους από το bar του Μουσείου και να επισκεφθούν το Πωλητήριο για να γνωρίσουν τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών και τις δημιουργίες νέων σχεδιαστών με σημείο έμπνευσης τις Συλλογές του Ι.Μ.Κ.

Είσοδος: 5 ευρώ

Η είσοδος για τα παιδιά έως 12 ετών είναι ελεύθερη

Σχόλια