Πολιτισμός

Έμπνευση για τη μόδα και το κόσμημα ο Μινωικός πολιτισμός

Ένα Συμπόσιο πολιτισμού, ένας ύμνος στον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου.

Το Συμπόσιο με τίτλο «Ο Μινωικός Πολιτισμός Εμπνέει Σύγχρονους Δημιουργούς», θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Πολιτισμού Branding Heritage τιμούν τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη για την προσφορά της στην ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς και, ιδιαίτερα, της κρητικής της καταγωγής και μινωικής της επιρροής, ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας στην παγκόσμια σκηνή της μόδας.

Την τιμητική διάκριση θα απονείμουν η Ιδρύτρια του Branding Heritage, δημοσιογράφος Κατερίνα Φρέντζου και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το Συμπόσιο για το 2018 είναι αφιερωμένο «στο Μινωικό πολιτισμό, τον πρώτο προηγμένο ευρωπαϊκό πολιτισμό», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια αρχαίων τεχνικών (αργαλειός: Αλεξάνδρα Θεοχάρη, Klotho, σφυρήλατο κόσμημα: Βούλα Καραμπατζάκη εικαστικός, σχεδιάστρια κοσμημάτων, Νήμα: Φαίη Χατζή, δημιουργός ενδυμάτων) καθώς και  έκθεση πρωτότυπων σύγχρονων δημιουργιών με Μινωικές αναφορές από τα brands Sophia Kokosalaki, Mary Katrantzou, Ancient Greek Sandals, Spyridon Tsagarakis, ZEUS + ΔIONE, Polina Sapouna Ellis, Croquis by Qupa, Faye Chatzi, Bernice R. Jones, Philomela, Klotho, Xenia Nefelly Vlachou - Marmarometry, Voula Karampatzaki, Anna Kitsou Ceramic Jewellery, Anaktae.

Την παρουσίαση των σύγχρονων κοσμημάτων επιμελείται το προσωπικό του Μουσείου και την παρουσίαση των σύγχρονων ενδυμάτων η Σύμβουλος Πολιτισμού και Πολιτιστικής Διαχείρισης Έλενα Μαυρομιχάλη. Η έκθεση θα διαρκέσει 1 μήνα.

Το συμπόσιο οργανώνεται από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Branding Heritage», με τη σύμπραξη της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια